reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC na Gamescomu představilo tři herní monitory G2

19.8.2019, Jan Vítek, aktualita
AOC na Gamescomu představilo tři herní monitory G2
Gamescom je ideální místo pro představení herních monitorů, a tak firma AOC přijela v plné síle a zařadila do nabídky také tři novinky patřící do řady G2. Jde o rychlé panely pro FreeSync ve dvou velikostech. 
Herní monitory jsou jedna z mála oblastí PC hardwaru, která se vyvíjí a především pak vykazuje stále se zvyšující tržby firem, které se na jejich výrobě podílejí. To pak v kombinaci s vysokými cenami je velice lákavé, a tak není divu, že se do výroby herních monitorů pustila i řada nováčků, mezi něž tedy AOC rozhodně nepatří. Ovšem dá se říci, že vývoj i zde slábne až že specifikace herních monitorů už moc nemají kam postupovat a rovněž zájem zákazníků musí někdy začít slábnout. Ostatně investice do herního monitoru by nám měla vystačit na řadu let, než nám takový doslouží, a LCD tak může přežít i několik procesorů, grafických karet či jiného hardwaru.
 
Oblast herních monitorů by už tak už v dohledné době nemusela být pro firmy takový zlatý důl. Ostatně tu máme jednu do jisté míry relevantní zprávu. Jak informuje server Anandtech, Samsung kvůli nedostatečné poptávce vážně přemýšlí nad pozastavením výroby v jedné ze svých továren na LCD panely, ovšem v té se vyrábí široké spektrum produktů pro monitory, telefony, televizory a další produkty, takže by byl samozřejmě nesmysl to spojovat především s herními monitory, kterých se vedle televizorů či smartphonů zase tak moc neprodá. Danou zprávu tak můžeme brát spíše jako zajímavost k tématu. 
 
 
Výběr na trhu se nyní rozšíří o tři nové monitory, které mají společnou maximální obnovovací frekvenci 144 Hz řízenou pomocí technologie FreeSync a odezvu 1 ms MPRT (Moving Picture Response Time).
 
Jedná se o modely 24G2U (24 palců), 27G2U (27 palců) a pak je tu opět se 27 palci model CQ27G2. První dva mají společné rozlišení Full HD a to na prostém rovném panelu, zatímco poslední jmenovaný má prohnutý panel a navíc s rozlišením QHD, čili 2560 x 1440. Dostupná fotografie ukazuje také na velice tenké rámečky.
 
Společnost AOC dosud nezveřejnila podrobnosti, a tak víme jen základní údaje o nových modelech. Není tak ani jasné, jaké panely využívají, přičemž 1ms odezva by sice mohla ukazovat na TN, ovšem do MPRT se toho dá schovat hodně a směrodatnější odezvu GtG tu nemáme. Takže uvidíme.
 
Zdroj: TZ AOC


reklama