reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC připravilo tenké a bezrámečkové monitory V2

3.7.2018, Jan Vítek, aktualita
AOC připravilo tenké a bezrámečkové monitory V2
Společnost AOC se chlubí, že jeho monitory série V2 jsou tenké jako smartphone, a tak je zřejmé, že v tomto případě jí jde především o design. V2 nám ale nabídnou také panely IPS, takže snad ani s kvalitou to nebude marné. 
AOC V2 je tak celá série monitorů, která se skládá ze tří modelů, což je 21,5" 22V2Q, 23,8" 24V2Q a konečně 27" 27V2Q. Ať si ovšem vybereme jakýkoliv z nich, vždy s ním získáme panel typu IPS s rozlišením Full HD, což je přeci jen na úhlopříčku 27 palců už málo. 
 
 
Výrobce se chlubí tím, že tyto monitory mají tloušťku pouze 7,8 milimetrů, ovšem z fotografií je jasné, že jde pouze o nejužší místa u okrajů monitorů, jejichž těla se postupně rozšiřují směrem k jejich středům. 
 
 
Tenkému tělu monitorů se přizpůsobil také stojan, v němž jsou zabudovány konektory Display Port 1.2, HDMI 1.4, audio a také kulatý napájecí konektor, čili nutné bude využití externího adaptéru.  
 
 
Na druhou stranu je zřejmé, že stojan nám umožní pouze naklopení monitoru a ne změnu výšky či snad dokonce využít pivot. Stojan je sice odnímací, ale že by tu byla podpora VESA, o tom zpráva nepíše. 
 
Ve všech případech jsou panely podsvíceny pomocí bílých LED a hlavní specifikace jsou také stejné. Jde o pozorovací úhly 178 ° v obou směrech, maximální jas 250 cd/m2, statický kontrast 1000:1, odezva 5 ms a maximální obnovovací frekvence je 75 Hz s možností řízení pomocí AMD FreeSync. Samozřejmě pak nechybí také Flicker-Free a Low Blue Mode. 
 
Dle AOC budou monitory 22V2Q, 24V2Q a 27V2Q k dispozici s tříletou zárukou od července tohoto roku. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama