reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AOC uvádí 35" Agon s obnovovací frekvencí 200 Hz

11.4.2019, Jan Vítek, aktualita
AOC uvádí 35" Agon s obnovovací frekvencí 200 Hz
Společnost AOC ukázala svou představu hi-end herního monitoru. Jde o model patřící do série Agon AG353, který je tak součástí třetí generace herních modelů AOC. Nabízí 35" prohnutý displej i 200Hz obnovovací frekvenci, což zdaleka není vše.
Monitorovou řadu AOC Agon AG353 tak budou tvořit dva modely a zákazníci si budou moci vybrat mezi tím, který podporuje NVIDIA G-Sync HDR a druhým pro AMD FreeSync 2 HDR. V ostatních ohledech by mělo jít o naprosto stejné monitory a lze očekávat, že model pro karty NVIDIA bude dražší. 
 
 
Dalo by se očekávat, že panel s obnovovací frekvencí 200 Hz a odezvou 1 ms MTRT nebude nabízet moc kvalitní zobrazení barev, ovšem v tomto případě tu máme jednak 100procentní pokrytí barevného prostoru DCI-P3 a pak také certifikaci VESA DisplayHDR 1000 ukazující na vysoký jas a potažmo i kontrast. 
 
Specifikace tak mluví o 35" panelu typu VA s rozlišením 3440 x 1440 pixelů, maximálním jasem 1000 cd/m2, odezvou 1 ms MTRT či 4 ms GtG a statickým kontrastem 2000:1. Kvalita samotného obrazu by tak mohla být na herní monitor velice slušná. 
 
 
Dle serveru Anandtech je však mezi modelem pro G-Sync a druhým pro FreeSync ještě jeden podstatný rozdíl, a sice že ten první využívá 512zónové podsvícení Full Array Local Dimming. To znamená, že plocha je rozdělena na 512 dílů, z nichž každý je podsvícen nezávisle na ostatních, čímž lze obvykle dosáhnout vyššího kontrastu v určených místech obrazu, než se statickým podsvícením. Nicméně výše uvedené specifikace mají přesto platit pro obě verze monitoru. 
 
To by se ale nakonec mohlo změnit, protože veškeré údaje o nich ještě nejsou známy. Zatím nevíme ani to, jak se oba modely budou přesně jmenovat. Nakonec se dozvíme o rozhranícch HDMI 2.0 a DisplayPort 2.0, dvou 8W reproduktorech a zabudovaném čtyř portovém hubu s USB 3.0 (3.1 Gen1). 
 
Na evropské trhy by oba měly dorazit v letošním červnu, přičemž ceny ohlášeny nebyly, ale ty snad ani raději nechceme znát. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama