reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apacer PT920: SSD ve tvaru útočné pušky

3.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Apacer PT920: SSD ve tvaru útočné pušky
Společnost Apacer sází na design, a to alespoň v případě svého nejnovějšího SSD Commando PT920, které svým vzhledem připomíná zbraň. Nás ale budou zajímat především specifikace tohoto modelu, a to kadence poněkud jiného ražení. 
Apacer Commando PT920 nám může připomenout třeba automatickou zbraň FP P90 s netradičním horizontálně umístěným plastovým zásobníkem. V tomto případě jde ale pouze o opláštění karty pro rozhraní PCI Express x4, které v nejlepším případě poslouží pro chlazení jejího kontroleru. 
 
 
Není vůbec překvapivé, že se Apacer snaží zaujmout vojenskou tématikou, však dnes už je téměř veškerý značkový PC hardware prodávaný jako komponenty označen slovem "herní" a vojenské zaměření není nic výjimečného především pro výrobce základních desek (řada MSI Sniper, odkaz na "military-grade" komponenty, atd.).
 
 
Commando PT920 bude k dispozici ve dvou verzích s kapacitami 240 GB a 480 GB, obě na kartách pro rozhraní PCI Express 3.0 x4 a NVMe 1.2, jehož možností toto SSD plně nevyužije. Dokáže nabídnout rychlost sekvenčního čtení až 2500 MB/s a zápisu až 1350 MB/s, což platí pro 480GB verzi. Model s 240 GB kapacity bude v zápisu pomalejší, ale zdroj neuvádí, o kolik. 
 
Stejně tak tato menší verze nedosáhne na plných 175 tisíc IOPS týkajících se náhodného zápisu 4kB dat. Obě ale mají zabudovaný Global Wear Leveling pro zajištění vyrovnané zátěže buněk a také End-to-End Data Protection pro ochranu dat v případě ztráty napájení. Pak je tu také zabudovaný ECC Engine pro zajištění integrity dat (až 120 bit / 2 kB) a samozřejmě i S.M.A.R.T.
 
Rozměry těchto SSD jsou 160 x 120 x 22 mm a záruka je tříletá. Plné specifikace mají být k dispozici na těchto stránkách, ale ty jsou aktuálně z nějakého důvodu chráněné přihlašovacím jménem a heslem. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama