reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple Arcade: herní předplatné za $4,99 pro celou rodinu

11.9.2019, Milan Šurkala, aktualita
Apple Arcade: herní předplatné za $4,99 pro celou rodinu
Na včerejší keynote společnost Apple konečně uvedla herní předplatné Arcade, které bude spuštěno v následujících dnech. Nakousnuté jablko tu navíc několikrát překvapilo poměrně nízkými cenami.
V březnu letošního roku Apple oznámil službu Arcade, kdy si za jedno předplatné můžete instalovat nabízené hry dle libosti a není tedy nutné kupovat jednotlivé tituly zvlášť. Velkou otázkou byla zejména cena a ta je něčím, co je u Applu obvykle hodně vysoké. Na včerejší keynote se však ukázalo, že to Apple skutečně se službami myslí hodně vážně a nasadil (vzhledem ke své drahé pověsti) docela nízké ceny. Toto herní předplatné totiž bude jen za $4,99 měsíčně, přičemž podporuje rodinné sdílení. To znamená, že za těchto necelých pět dolarů může hrát až 6 členů rodiny, což máme v tom nejlepším případě $0,83 měsíčně za jednoho.
 
Apple Arcade
 
Nízká cena má ale i svůj důvod. Počet her je totiž velmi omezený a zahrnuje zhruba 100 exkluzivních nových her, které neseženete nikde jinde. Apple pochopitelně slibuje, že se počet her bude postupně rozšiřovat, nicméně toto může být problém a předplatné pak přestane zdaleka vypadat tak výhodně. Hrát lze na nejrůznějších zařízeních, jako je iPhone, iPad, iPod touch, Mac a Apple TV, podporovány jsou navíc ovladače Xbox Wireless Controller s Bluetooth, PlayStation DualShock 4 a ovladače podporující MFi.
 
Ballistic Baseball
 
Na iOSu 13 si zahrajete už 19. září, na iPadOS a tvOS pak Arcade přijde 30. září. Uživatelé Maců se s macOS Catalina dočkají někdy v průběhu října. Připomeňme, že uživatelé platící si předplatné budou mít vždy aktuální verzi hry, nebudou zde nikdy žádné nákupy ve hrách (jak je dnes tak moc populární) a nebudou zde ani žádné reklamy. Teď je jen otázkou, zda hry budou natolik zajímavé, aby se našlo dost zájemců si za hraní platit. Na keynote bylo prezentováno několik her (např. od Konami, Capcomu,...), přičemž některé vypadaly zajímavě, některé zase působily spíše jako video s minimální interakcí uživatele, možností ovlivnit výsledek a vůbec hrát. Apple Arcade bude novou položkou v App Store a první měsíc je zdarma (trial verze).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama