reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple opět baví extrémními cenami: sada koleček pro Mac Pro za 20.990 Kč

17.4.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple opět baví extrémními cenami: sada koleček pro Mac Pro za 20.990 Kč
Apple opět hodně pobavil svou cenotvorbou. Některým produktům dává takové ceny, že až rozum zůstává stát. Tentokrát hodně překvapily ceny koleček a nožiček pod skříň počítače Apple Mac Pro. Takové by nečekal ani největší pesimista.
Společnost Apple je známá tím, že jsou její produkty obvykle hodně drahé. Zatímco však takové iPady jsou naceněné poměrně slušně a akceptovatelné ceny mají i některé iPhony s menším množstvím paměti, u jiných produktů člověk až nevěří, co je možné za ně chtít. Nedávno to byl stojánek na monitor Pro Stand za doslova extrémní cenu 28.990 Kč, za což je možné si u konkurence pomalu koupit celý monitor i se stojánkem. Ale to zdaleka není vše. Apple překvapuje i dál. I tentokrát to už není ani extrémně předražené, to se člověk jen ptá, zda tam není omylem nějaká ta nula navíc. 
 
Apple kolečka pro MacBook Pro
 
Apple totiž pro své nové počítače Mac Pro začal nabízet sadu čtyř koleček nebo nožiček. Jenže ty ceny mají opravdu minimálně jednu nul navíc, než by se dalo očekávat, ne-li dvě. Sada čtyř koleček, které umožní s Macem jezdit po podlaze a snadno ho tak transportovat, totiž stojí stěží uvěřitelných 20.990 Kč s DPH. A pokud si vystačíte s nožičkami, připravte si 8.990 Kč s DPH. Stylový design mají, to ano, ale čtyři kolečka za cenu iPhonu?
 
Apple nožičky pro Mac Pro
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama