reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple Mac Pro Tower jsou k dispozici od 6 po 53 tisíc dolarů

11.12.2019, Jan Vítek, aktualita
Apple Mac Pro Tower jsou k dispozici od 6 po 53 tisíc dolarů
Společnost Apple si přichystala spuštění prodejů svých nových pracovních stanic Mac Pro Tower, k nimž budou pasovat také monitory Pro Display XDR. Apple zde přitom spojuje procesory Xeon a profi kartami Radeon Pro. 
Apple Mac Pro se tak řadí mezi pracovní stanice a jako takové mají příslušnou výbavu v podobě procesorů Intel Xeon W s osmi až dvacetiosmi jádry. Co se týče pamětí, máme široký výběr mezi 32 GB až 1,5 TB DDR4-2933, a to pochopitelně i v závislosti na výběru procesoru. Úložný prostor pro data už je zcela realizován pomocí SSD založených na kontroleru Apple T2, a to s kapacitou 256 GB až 4 TB. Apple už si také chystá 8TB verzi SSD. 
 
 
Co se týče výběru grafiky, pak dnes už jsme zmínili jednu volbu, a sice zbrusu nový Radeon Pro W5700X. Vedle něj tu ovšem jako nejlepší možnost máme Radeon Pro Vega II Duo ve formátu MPX, což představuje celkem 16384 Stream procesorů, 128 GB paměti HBM2 a osm výstupů na monitor. Nabídka ovšem začíná na Radeonu Pro 580X. Vzhledem k tomu všemu se ani nelze moc divit, že cena končí někde na 53 tisících dolarů.
 
 
Ostatně to není vše, také tu máme FPGA akcelerátor Apple Afterburner, který jsme si představili již dříve v tomto roce při příležitosti vypuštění aktualizovaných Mac Pro. 
 
 
Dále můžeme využít ještě volné sloty s rozhraním PCIe 3.0 a až 1,4 kW zdroj, takže možnosti rozšíření tu jsou. Cena za model s osmijádrovým procesorem startuje na 5.999 USD a vyšplhat se může až na 53.248 USD za nejnadupanější verzi. 
 
 
Dále je k těmto novinkám k dispozici rovněž nový 32" monitor Pro Display XDR vybavený 10bitovým panelem typu IPS s rozlišením 6016 x 3384 pixelů, které vypadá všelijak, jen ne standardně. Maximální jas je 1600 nit a udržitelný 1000 nit, kontrastní poměr milion ku jedné díky podsvícení pomocí Mini LED. 
 
Asi každý by tak rád měl něco takového na stole, ovšem připravit si musí částku 4999 USD za základní verzi, přičemž model s protireflexní nanotechnologiemi ošetřenou vrstvou přijde o 1000 dolarů dráž. A to ještě si musíme připlatit dalších 999 USD za stojan, nebo 199 USD za adaptér pro VESA držáky. 
 
 
 
Zdroj: Anandtech


reklama