reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple prý plánuje herní “Netflix”, streamované hry

29.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
Apple prý plánuje herní “Netflix”, streamované hry
Společnost Apple se podle neoficiálních zpráv chce pustit do další služby, kde by mohla využít dnes populárního modelu předplatného a streamování. Mělo by to být streamované hraní počítačových her.
Apple se svým iTunes změnil svět prodávání hudby a nyní se údajně chce připojit k dalšímu inovativnímu konceptu. Alespoň to tvrdí server Cheddar, podle nějž zprávu potvrdilo už pět zainteresovaných lidí. Mělo by jít o streamované hraní počítačových her, nicméně zde už nebude tím prvním. Microsoft už má svůj Xbox Game Pass, Google pak testuje Project Stream. Streamování her je nicméně v naprostých počátcích, takže kdo ví, která služba nakonec získá prvenství na trhu, většina z ohlášených ještě ani není na trhu (u výše zmíněných je to v podstatě týdny stará záležitost, déle s tím koketuje např. Steam). Někteří předpokládají, že by to mohl být právě Apple, kdo by se stal takovým herním Netflixem. Ten je ve své kategorii lídrem.
 
Apple logo
 
Poněvadž by vše mělo být zatím jen v rané fázi a nic nebylo potvrzeno z oficiálních zdrojů, neví se kdy se služba objeví a zda vůbec, kolik bude případné předplatné stát a bohužel ani to, které hry se tu objeví a která zařízení budou podporována. Zvěsti nicméně mluví o tom, že by se Apple mohl stát dokonce vydavatelem her pro některá studia, což by mu přineslo ještě více peněz do kapsy.
 
Připomeňme, že podobné služby se pro Apple stávají čím dál cennějším zdrojem příjmů, za poslední čtvrtletí to bylo 10,8 miliardy dolarů (App Store, Apple Music, iCloud). Pomohlo by mu to i vyrovnávat propad prodejů iPhonů, kdy si lidé přestávají chtít kupovat telefony, které jsou v poslední generaci ještě výrazně víc předražené než v minulosti.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama