reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple prý Samsungu zaplatí pokutu 950 mil. USD, koupil málo OLED displejů

14.7.2020, Milan Šurkala, aktualita
Apple prý Samsungu zaplatí pokutu 950 mil. USD, koupil málo OLED displejů
Pokud nesplníte smluvní závazky, obvykle nastanou nepříjemné důsledky. Podle neoficiálních informací mělo toto postihnout společnost Apple, která má Samsungu zaplatit na pokutách okolo 950 mil. USD.
Ve zprávě společnosti Display Supply Chain Consultants se objevila zajímavá informace, že Apple bude muset zaplatit společnosti Samsung nemalou pokutu. Konkrétně by mělo jít o zhruba 900 mld. korejských wonů, některé zdroje pak hovoří dokonce o 950 milionů USD (v přepočtu 17,5 až 22,3 mld. Kč), což je v obou případech opravdu hodně vysoká částka.
 
Apple logo
 
Pokuta měla postihnout společnost Apple kvůli tomu, že nesplnila své smluvní závazky, jimiž byl počet odebraných panelů OLED. Jejich množství bylo nižší a Apple tak má doplatit za tento zbytek, který sice neodebral, ale měl ho nasmlouvaný a zarezervovaný. Tato částka měla pomoci divizi displejů Samsungu snížit ztráty. Apple měl od Samsungu odebrat 55 milionů panelů, od LG pak dalších 20 milionů, menší díl měla dodat i společnost BOE Technology, její displeje ale neprošly kvalitativními testy. Zajímavostí je, že podobnou pokutu (683 mil. USD) zaplatil Apple Samsungu i loni za tentýž problém (ze neodebrání dohodnutého množství displejů v roce 2018). Tehdy za to mohla slabá poptávka po telefonech v Číně.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama