reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple spouští bug bounty program pro všechny, vyplatí až 1,5 mil. USD

24.12.2019, Milan Šurkala, aktualita
Apple spouští bug bounty program pro všechny, vyplatí až 1,5 mil. USD
Bug bounty program u společnosti Apple byl dosud vyhrazen jen vybraným bezpečnostním výzkumníkům. Nyní je ale otevřen pro všechny, zahrnuje více platforem a také navyšuje výplaty až a 1,5 mil. USD.
Společnost Apple má svůj bug bounty program už nějaký ten pátek. Dosud se ale týkal jen operačního systému iOS, účastnit se ho mohla jen vybraná skupinka bezpečnostních inženýrů a maximální výplata dosahovala 200 tisíc USD. To se ale nyní mění a Apple otevírá bug bounty pro všechny. Pokud tedy někdo najde bezpečnostní chybu v softwarech společnosti Apple, popíše způsob, jak lze tyto systémy napadnout, aby Apple mohl chybu replikovat a posléze ji opravit, může získat nemalou finanční odměnu. Zásadní změnou je to, že nyní se bug bounty program netýká jen iOSu, ale i dalších systémů, takže jsou zahrnuty také macOS, iPadOS, tvOS, watchOS i cloudové služby iCloud. Pokud jde o vážný nedostatek, který postihuje více platforem, může výzkumník dostat až 1,5 mil. USD.
 
Apple logo
 
Výplata může být navíc o 50 % vyšší, pokud se na ji přijde v rámci betatestování, takže se nedostane do produkčních verzí. Podobný bonus čeká na výzkumníky tehdy, pokud objeví chybu, která už byla v minulosti opravena, ale v nových verzích se opět objevila. Výše výplat a maximální hodnota pro jednotlivé problémy je k nalezení na stránce společnosti Apple.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama