reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple zdražuje streamovací služby Music, TV+ i balík One

27.10.2022, Milan Šurkala, aktualita
Apple zdražuje streamovací služby Music, TV+ i balík One
Apple se rozhodl k nepopulárnímu kroku, zdražování předplatných. To se týká herní streamovací služby Music, zdraží také Apple TV+ a ucelený balík předplatných One. Zdražení se týká nejen USA nebo Velké Británíe, ale i nás.
Společnost Apple novým krokem nepotěší své uživatele. Rozhodla se totiž navyšovat ceny svých streamovacích služeb a různých předplatných. Není v tom zdaleka jediná, v různých zemích zdražoval také např. Netflix. Pokud jde o hudební streamovací službu Apple Music, tam se studentský tarif posunul z původních 69 na 89 Kč měsíčně (+29 %). Individuální tarif poskočil ze 149 Kč na 165 Kč za měsíc (+11 %) a u rodinného tarifu nyní budete muset počítat s 259 Kč místo 229 Kč (+13 %).
 
Apple
 
Velmi výrazné zdražení můžeme najít především u Apple TV+. Služba, která prozatím proti konkurenci kvůli slabší nabídce obsahu moc neprorazila, si svoji cestu ještě více zkomplikuje. Měsíční poplatek je za 199 Kč měsíčně oproti původním 139 Kč (o 43 % více), nicméně výhodou např. proti Netflixu je, že tato streamovací služba dovoluje sdílení s celou rodinou (Netflix je za stejnou cenu pro jednoho a pro 4 lidi pak za 319 Kč).
 
Máme zde také balíček služeb Apple One, která sdružuje Apple Music, TV+, Arcade a iCloud+ (50 GB u individuálního, 200 GB u rodinného tarifu). V tomto případě se cena předplatného zvýšila z 285 Kč na 339 Kč měsíčně (+19 %) u individuálního tarifu a z 389 Kč na 449 Kč u rodinného (+15 %).
 
Zdroj: apple.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama