reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple ztrácí titul největšího inovátora, padá na 17. místo

22.2.2019, Milan Šurkala, aktualita
Apple ztrácí titul největšího inovátora, padá na 17. místo
Společnost Apple má za sebou zvláštní období. Finančně je na tom dobře, ale prodeje iPhonů dost spadly a v tradičně vyhlašovaném seznamu nejvíce inovativních společností se nyní propadla z 1. na 17. místo.
Poslední iPhony se společnosti Apple moc nevydařily. V podstatě jediné, co je však špatně, je jejich přemrštěná cena, která je vysoká i na poměry Applu. Prodeje pak kvůli tomu dost dramaticky spadly (naproti tomu v ostatních produktech se Applu daří náramně). Magazín Fast Company si nicméně myslí, že těch problémů je tu více a v každoročně vyhlašovaném seznamu nejvíce inovativních společností (Most Innovative Companies) to letos pro Apple vůbec nedopadlo moc dobře. Z prvního místa se totiž propadl až na 17. pozici.
 
Apple logo
 
Na té první byl loni díky bezdrátovým sluchátkům AirPods i díky telefonu Apple iPhone X. Ten přinesl značnou změnu designu, minimální rámečky a technologii Face ID, která je zatím nejspolehlivější a nejbezpečnější ze všech konkurenčních řešení téhož. Letos se sice magazínu líbil procesor A12 Bionic, který přináší excelentní výkon, ale celkově se mu zdá, že se Applu nepodařilo přijít s ničím až tak inovativním, což se odrazilo i na klesajících prodejích. To vše způsobilo, že se dostal až na 17. místo a na prvních pozicích jsou pak společnosti, o kterých jste patrně asi ani nikdy neslyšeli.
 
Jako první je tu čínská aplikace Meituan Dianping, která přináší pokročilé možnosti objednávání hotelů, lístků do kina, jídla i dalších věcí. Podobně tak se na druhé místo dostala singapurská služba Grab pro spolujízdu, ale také objednávání jídla a další služby. Dokonce z této oblasti vyšachovala velikána, jako je Uber. Třetí místo pak patří americké NBA, která dle magazínu přichází s inovativními možnostmi streamování zápasů a obecně elektronického sportu. Jen sledujících její streamovací služby přes Twitch přibylo 63 % a příjmy vzrostly o 25 %. A když už jsme u toho Twitche, tak ten se dostal na 10. místo.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama