reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apríl 2019: jak vtipkuje Google a další technologické firmy?

1.4.2019, Jáchym Šlik, aktualita
Apríl 2019: jak vtipkuje Google a další technologické firmy?
Ani letos si technologické firmy neodpustily aprílové žertíky, které mohou mít formu neexistujících produktů nebo třeba her ukrytých v aplikacích. Podívejte se na náš přehled nejzajímavějších vtípků. Aktualizováno ve 22:00.

Vídeňské metro zavedlo pruhy pro telefonní maniaky 


 

Řada cestujících v MHD kouká na displej svého smartphonu, aniž by sledovala okolí a vráží tak do ostatních. Proto vídeňský dopravní podnik zavedl ve vybraných stanicích metra speciální pruhy pro uživatele smartphonů, aby se nepletli do cesty ostatním cestujícím.

 

Autonomně řízené taxíky pro mazlíčky

 
 
Waymo spustilo speciální verzi své služby autonomně řízené taxi služby, a to pro domácí mazlíčky. Váš pes, kočka nebo třeba křeček se tak může pohodlně a rychle přepravit z bodu A do bodu B.

 

Zahrajte si Space Invaders v kalendáři

 
 

Také v Kalendáři od Googlu si můžete zahrát jednoduchou hru, a to ve stylu legendárních Space Invaders. Stačí otevřít desktopové rozhraní v prohlížeči a zahrát si pod tlačítkem nastavení v levé horní části obrazovky. K ovládání hry můžete využít myš nebo klávesnici.

 

Flixbus vám najde ideálního spolucestujícího

 
 
Autobusový dopravce Flixbus do své mobilní aplikace přidal funkci Flix & Match, která vás posadí vedle ideálního spolucestujícího. To je ideální řešení pro ty, kteří cestují sami a chtějí poznat někoho nového.
 

Náhled do devadesátek

 
 
Web Stackoverflow.com se vrátil do internetového pravěku. Stačí otevřít některý z příspěvků a uvidíte sami... Za tip děkujeme našemu čtenáři matej90!

 

Sluchátka pro společný poslech

 
 

Zatímco v případě „pecek“ nebo „špuntů“ můžete svou hudbu snadno sdílet s další osobou, u náhlavních sluchátek je to problém. Jabra to ovšem vyřešila sluchátky Earbud(dy), které se dají roztáhnout do takové velikosti, aby se do mezi ně vešly dvě hlavy. Nechybí voděodolný design ani hlasové ovládání pomocí dvou hlasů zároveň.

 

Spotify v rytmu diska

 
 

Spotify změnil název jednoho ze svých playlistů z Discover Weekly na Discocover Weekly. A jak asi tušíte, tento playlist je plný coverů v žánru disco.

 

Slevomat vybírá peníze na dálnici D1

 
 
Nejznámější český slevový portál se rozhodl podpořit další charitativní projekt a umožňuje přispět stokorunou na rekonstrukci dálnice D1. Stačí, aby přispěl každý z 1,8 milionu zákazníků Slevomatu a vybere se dostatek peněz na výstavbu jednoho kilometru.

 

Sluchátka pro milovníky nudlí

 
 
Nudlové polévky v plastovém kelímku jsou díky své jednoduché a rychlé připravě oblíbeným pokrmem řady lidí, kteří na počítači hrají nebo pracují dlouho do noci. A právě pro ně byla představena sluchátka HyperX Cup MIX-IN, která mají design z kelímků a plastové vidličky.
 
 

Mapy.cz se vrátily zpět v čase

 
 
I letos do nabídky aprílových žertíků přispěl Seznam, který uvedl do provozu prastarou verzi své služby Mapy.cz. Můžete si tak zavzpomínat, jak špatně se internetové používaly v roce 1998. Bůh žehnej dnešnímu rozhraní!


Jak zdravý je váš Android?

 
 
Web Gsmarena.com využil toho, že Google jednotlivé verze Androidu pojmenovává po sladkostech a vytvořil srovnání jejich nutričních hodnot. Například nejvíce kalorií má verze KitKat, naopak nejméně Froyo. I nejnovější verze Pie patří spíše ke zdravějším.


První herní holografický asistent od Nvidia


 
R.O.N. je herní virtuální asistent, který s uživatelem komunikuje pomocí hlasu a holografického promítání obrazu. Může vám radit během hraní nebo zvládne proměnit nadávky na týmové spoluhráče ve slova podpory.
 

Google Assistant komunikuje s tulipány


 
Kdo jiný než nizozemské zastoupení Googlu mohl přijít s nápadem, jak komunikovat s tulipány. Google Assistant zvládne překládat jazyk květin a upozornit uživatele, zda tulipán potřebuje více vody či světla.
 
 

Návrat ke kořenům World of Tanks

 
 
Až do 3. dubna si můžete zahrát World of Tanks Classic, hru založenou na archaické verzi 0.7.0. Obsahuje jen pár tanků, ale také mnohem méně možností a rozdílné herní principy než aktuální verze. To vše samozřejmě v kombinaci s originálním uživatelským rozhraním.
 

Shutterstock otevře kamennou knihovnu

 
 
Databáze obrázků Shutterstock už nechce uchovávat obsah pouze virtuálně na svých serverech, proto hodlá otevřít největší knihovnu na světě, kde budou místo knihovníků pracovat roboti.
 

 

Had v Mapách Google

 
 
Přímo v Google Maps si můžete zahrát slavnou hru Snake (Had), ale stylizovanou do formy vlaku. Na výběr je několik map metropolí jako Londýn nebo Tokyo, případně mapa se zastávkami z celého světa. Pravidla přitom zůstala stejná jako u originální verze hry – sbírejte potravu (v tomto případě pasažéry vlaku), ale vyhněte se nárazu do stěn. Hru spustíte v aplikaci pro Android nebo iOS po otevření postranního panelu. Pokud by se vám nezobrazilo příslušné tlačítko, můžete hru spustit v prohlížeči.
 
 

Google vyčistí displej smartphonu

 
 
Zapomeňte na neustále čištění a leštění displeje. Google vyvinul unikátní technologii, která je nyní součástí aplikace Files. Nečistoty z displeje odstraní pomocí mikrovibrací a haptické odezvy.
 
 

Lay's se čtečkou otisků prstů

 
 
Každý určitě zažil situaci, kdy mu někdo ujedl z pytlíku chipsů. Známý výrobce Lay's se ovšem rozhodl s tímto nešvarem bojovat a vydá speciální edici svých chipů, které jsou uložen v sáčků se čtečkou otisků prstů. Neoprávněné osoby tedy nezískají přístup k obsahu.
 
 

Doručení večeře letadlem

 
 
Austrálie je svou rozlohou obrovská. Pokud tedy obyvatele z jedné části země přepadne chuť na jídlo z restaurace, která se nachází stovky až tisíce kilometrů daleko, může využít nové doručovací služby od aerolinek Virgin Australia. Ty jej doručí letecky běžnou linkou a z letiště jej letuška doveze až ke dveřím. Dáme jídlo, Uber Eats nebo Wolt se ještě mají co učit!
 
 

Nekonečno portů pro váš notebook

 
 
Dnešní tenké notebooky mnohdy neuspokojují potřeby uživatelů, kteří vyžadují nadstandardní konektivitu. Společnost Hyper si proto připravila nový HyperDrive Ultimate Ultimate Hub, při jehož vývoji zapracovala všechny žádosti fanoušků. Výsledkem je monstrózní příslušenství, které obsahuje na 40 různých portů, slot na 3,5" diskety nebo inovativní reproduktor, který zároveň funguje jako topidlo.

 

Televizní ovladač pro psa

 
 
Výrobce streamovacích zařízení Roku připravil dálkový ovladač pro domácí mazlíčky. Využívá speciální design tlačítek, díky kterým si může pes rychle přepnout na svůj oblíbený program jako Animal Planet. A nesmí chybět ani ovládání pomocí štěkotu.
 
 

Konec lhaní o výšce na Tinderu

 

Seznamovací síť Tinder se rozhodla posvítit si na uživatele, kteří v profilu lžou o své tělesné výšce. Vyvinula proto technologii, která při vyfocení osoby vedle jakékoliv komerční budovy zvládne ověřit pravdivost údaje o výšce. Ověření uživatelé potom dostanou do profilu odznáček Height Verification Badge (HVB).


reklama