reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASRock RX570TM-ITX TBT: opravdu rozená externí grafika

28.5.2019, Jan Vítek, aktualita
ASRock RX570TM-ITX TBT: opravdu rozená externí grafika
Externí grafické karty pro PC bývaly dosud prezentovány v jednom stylu. Šlo vesměs o menší skříně vybavené svým zdrojem třeba formátu SFX, který pak zásobil samostatnou a prostou desktopovou grafiku. ASRock RX570TM-ITX TBT je jiný.
ASRock RX570TM-ITX TBT bychom si mohli snadno splést s minipočítačem vybaveným deskou formátu Mini-ITX, na nějž se ostatně odkazuje už v označení tohoto produktu. A jak to vypadá dle rozložení montážních otvorů, proporčně skutečně o desku Mini-ITX půjde, takže kdyby ji ASRock distribuoval samostatně, neměl by být velký problém ji využít v různých počítačových skříní, jaké jsou na trhu. 
 
Stačit tak zde bude jen malinká skříň uzpůsobená velikosti samotné desky. Tato deska nabídne 4GB či 8GB verzi karty Radeon RX 570 pro slušné hraní ve Full HD a navíc tu bude i další výbava, díky níž nám RX570TM-ITX TBT poslouží jako celá dokovací stanice. 
 
 
Ve výbavě jsou tak dva výstupy HDMI 2.0 plus jeden LVDS i D-Sub, dokonce i jeden port SATA 6 Gb/s pro úložné zařízení, čtyři USB 3.2 Gen1, gigabitový Ethernet a dále různé headery na samotné desce, jako jsou další dva USB 2.0, tři ventilátorové konektory či konektor předního panelu skříně. 
 
Celé zařízení je pak určeno pro propojení s počítačem pomocí rozhraní Thunderbolt 3, jak je obvyklé. Napájení by měl převzít externí adaptér, ostatně v tak malé skříni se už těžko najde místo pro sebemenší napájecí zdroj. 
 
V případě podobných produktů ale obvykle záleží především na ceně, která je zvýšena právě nutností si opatřit zdroj a také ji tlačí nahoru dodatečná výbava. Právě cenu jsme se ale nedozvěděli. 
 


reklama