reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Assassin's Creed Odyssey Discovery Tours: průvodce po starém Řecku

12.9.2019, Jan Vítek, aktualita
Assassin's Creed Odyssey Discovery Tours: průvodce po starém Řecku
Ubisoft si zopakoval to, co provedl s Assassin's Creed Origins ze starého Egypta a rovněž pro Assassin's Creed Odyssey připravil režim Discovery Tour. To znamená, že nejde tolik o zábavu jako o vzdělávání zábavnou formou. 
Vzdělávací expanze Discovery Tour: Ancient Greece pro Assassin's Creed Odyssey je navíc pro majitele původní hry k dispozici zdarma, jak se dalo očekávat, ovšem kdo by snad o hru neměl zájem a rád by si starověké Řecko prošel právě jen v "objevitelské pouti", pak si může na UPlay zakoupit toto rozšíření i samostatně. A stejně jako v případě egyptské expanze je i tato zamýšlena rovněž jako interaktivní nástroj vhodný do škol. 
 
 
Máme tu řadu virtuálních prohlídek, na které nás vezmou herní NPC a jde o prohlídky týkající se známých měst, dále každodenního života, bitev a válek a pak tu jsou témata politika a filosofie plus umění, náboženství a mýty.  
 
 
Autoři slibují, že nalezneme odpovědi na otázky jako: "Proč si král Leonidas se svými Sparťany vybral Thermopyly jako místo, kde se postavil Peršanům?" či případně "Jak dokázali Atéňané úspěšně čelit přesile v bitvě u Marathonu? a "Jak vypadaly původní olympijské hry?". 
 
Celá vzdělávací expanze by svou délkou vydala na celou hru, však Ubisoft slibuje celých 30 hodin, v jejichž průběhu nás bude provádět sám Leonidas či případně Aspasia, Herodotos, Markos či Barnabas. Provázet nás bude také zlatě zbarvená cesta, která značí, že jsme se do dané oblasti ještě nepodívali a pokud ano, zbarví se modře. A nakonec si můžeme nechat od herních NPC zadat test, který ověří, zda jsme dávali pozor.
 
K dispozici zde bude celkem šest avatarů, s nimiž se budeme procházet historií, a to z pohledu první nebo třetí osoby. Po projití všech míst ale bude odemčeno 29 dalších postav s různým oblečením a také 15 osedlatelných zvířat pro rychlejší cestování, a to včetně jednorožce či Pegasa. Rozšíření je k dispozici pro PC, Xbox i PS4 i na Uplay+. Nyní je navíc ve slevě za 5 eur.
 
Zdroj: Ubisoft


reklama