reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Assassin's Creed Odyssey přijde 5. října

12.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Assassin's Creed Odyssey přijde 5. října
V letošním podzimu nás opět čeká nálož nových AAA her, mezi něž se zařadí také nový Assassin's Creed Odyssey od Ubisoftu. Už víme, že nás zavede do starověkého Řecka, ale jaké jsou další sliby vývojářů?
Především jde o datum vypuštění, které bylo naplánováno na 5. října tohoto roku, což bylo zveřejněno společně s novým trailerem a snímky na Electronic Entertainment Expo (E3). Ubisoft touto hrou dle očekávání naváže na celkem úspěšný díl Assassin's Creed Origins odehrávající se v Egyptě, takže pokud bychom si měli tipnout, příští díl bude ze starověkého Říma, ale inspirativních dávných civilizací mají tvůrci na výběr dost. 
 
 
 
Hra bude pochopitelně přichystána pro PC, Xbox One i PlayStation 4 a konzole Xbox One X a PlayStation 4 Pro se dočkají svých verzí hodných mnohem vyššího výkonu. Odysseu mají na svědomí lidé z Ubisoft Québec, kteří naposledy přichystali titul For Honor a předtím také řadu titulů ze série Assassin's Creed. 
 
 
Assassin's Creed Odyssey se bude odehrávat v době 5. století před Kristem, což bylo období Peloponéské války mezi Spartou a Aténami. Hráči se vžijí do role Alexiose nebo Kassandry, což bude v obou případech žoldnéř sparťanské krve, který byl odsouzen k smrti vlastní rodinou. Jsou tak nuceni vydat se na dlouhou pouť mladého vyvržence, během níž odkryjí pravdu o svém původu spojeném s jistou First Civilization. Od toho tedy podtitul Odyssea. 
 
 
Z dosud uvedených materiálů to vypadá, že bude opravdu velký důraz kladen na kopání nepřátel do břicha a chybět nesmí ani notoricky známý a tolikrát zkopírovaný útok ve stylu filmového Achilla (výskok a bodnutí), ostatně budeme hrát za Sparťana, dostaneme se na moře, chybět nebudou titánské stavby, bájní živočichové a malebná krajina. Připraveny jsou také nové dialogy, kde bude prý opravdu záležet na tom, jakou reakci si vybereme, čili Ubisofti v tomto ohledu znovuobjevují notoricky známé prvky RPG. Budeme si také moci upravovat své zbraně a výstroj, využívat nové schopnosti a účastnit se velkých bitev oné doby. 
 
Budeme mít k dispozici i vlastní loď, již bude možné vylepšovat a brázdit s ní Egejské moře. Dostaneme se tak na řadu míst, kde se setkáme s mnoha postavami, živoucími mýty, atd. 
 
 
Jako obvykle byly přichystány různé verze hry. Zlatá edice zahrnuje vedle hry také celý Season Pass a možnost hrát už od 2. října. Deluxe nabídne vedle hry také dodatečnou výbavu do začátku plus jistou částku v herní měně (Drachma) a pak tu je také Ultimate Edition kombinující předchozí dvě verze dohromady. Pokud si Odysseou předobjednáte, získáte také přístup k misi The Blind King. 
 


reklama