reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Assassin’s Creed Odyssey a srovnání výkonu hardwaru

11.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Assassin’s Creed Odyssey a srovnání výkonu hardwaru
Assassin’s Creed Odyssey už je pár dní na trhu, a tak se můžeme podívat i na to, jaký výkon nám nabídne. Jak škáluje výkon s rozlišením obrazovky? A jak se předvádějí nové karty od NVIDIE? 
Assassin’s Creed Odyssey se dostal do testů serveru wccftech a ty nebyly jako obvykle pouze o srovnání výkonu jednotlivých karet, ale také o jiných věcech. My se nyní nezaměříme na samotnou hru a její kvality, leda tak čistě po technické stránce výkonu. Jak dobře tedy běží na hardwaru AMD, Intelu a NVIDIE? 
 
 
Jako první test tu máme škálování výkonu na Core i5-8600K s GeForce RTX 2080 Ti v závislosti na kvalitě zobrazení, a to ve 4K. Jak je vidět, pokud chceme od této konfigurace průměrně 60 FPS, musíme se spokojit leda s nastavením High.
 
 
Dále se ukazuje procesor AMD Ryzen 7 1700 se stejnou kartou v rozlišení 1080p, abychom mohli zjistit, že hra dokáže opravdu využít osm jader a šestnáct vláken ku svému prospěchu. Ostatně toto je i důkaz vztahující se k tomu, proč bylo testování firmy Principled Technologies s ohledem na AMD naprosto diletantské a poškozující. 
 
 
Podobné je to pak v případě procesoru Core i5-8600K 
 
 
A jak je to s procesory Intel a AMD v různých rozlišeních? Zde je tak trošku vidět, proč byli lidé s testy od Principled Technologies nespokojeni v tom smyslu, že byly provedeny pouze v rozlišení 1080p. AMD totiž ve vyšších dokáže být lepší než v nižších. 
 
 
A nakonec tu máme obvyklé testy srovnávající grafické karty AMD a NVIDIE. V nich bohužel chybí karta Radeon RX 580, ale ukazuje se, že její kalibr, do nějž patří také GTX 1060, bude stačit na pohodlné hraní v rozlišení 1080p. 
 
 
 
V rozlišení 4K/Ultra HD pak budeme potřebovat alespoň RTX 2080 Ti FE, čili prostě dnešní absolutní herní hi-end, abychom si zahráli v průměrných 60 FPS, ale to už jsme zjistili. Pro ještě hratelných 30+ FPS pak budou stačit Vegy, které si však vedou o poznání hůře než GTX 1080. AMD tak zde trhat rekordy nebude.  
 
Zdroj: wccftech


reklama