reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus představil ROG Strix GTX 1070 Ti i speciál pro nový Assassin's Creed

30.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Asus představil ROG Strix GTX 1070 Ti i speciál pro nový Assassin's Creed
Naštěstí se nevyplnilo varování hlasů, které mluvily o nemožnosti přetaktování nových GeForce GTX 1070 Ti. Můžeme se tak těšit i na přetaktované modely a Asus si chystá i specialitku pro příznivce série Assassin's Creed.
Přes víkend se na světlo světa díky OC3D.net dostaly podrobné informace o kartě Asus ROG Strix GTX 1070 Ti, které omylem obsahovaly i první benchmarky, i když pouze od Asusu. Jakmile se ale něco zajímavého na Internetu objeví, už si to žije vlastním životem nehledě na to, zda to autor sám stáhne. 
 
 
Asus ROG Strix GTX 1070 Ti má jako vůbec první model nabídnout i nereferenční takty. Nabízí Herní režim, který je právě o referenčních taktech 1607 až 1683 MHz, přičemž OC režim bude mít 1683 MHz jako základ a maximum na 1759 MHz, takže jde o slušný bonus, ale jak se tato vyšší frekvence projeví v praxi, to už je pochopitelně jiná otázka.
 
 
Dle Asusu, který pro umělé zvýraznění rozdílů mezi referenční kartou a jeho STRIX použil osu s ohodnocením začínajícím až na 8900 bodů, má právě jeho přetaktovaná karta nabídnout 9153 bodů ve 3DMark Fire Strike Extreme.
 
 
Další výsledky se týkají i praxe, čili her, ovšem nedávají nám velký důvod, proč investovat do přetaktovaných GTX 1070 Ti. V DOOMu 2016 tím získáme o 3,75 % vyšší výkon a v Gears of War 4 pouze 2,1 % navíc, a to v obou případech v rozlišení 4K. Nicméně o moc vyšší výkon ani očekávat nejde, když nárůst taktu je jen cca 4 %. Nicméně jde pouze o začátek a GPU Pascal by s kvalitním chlazením měly jít i na podstatně vyšším taktu než 1759 MHz turbo. 
 
 
Asus si ale nepřichystal jedinou grafickou novinku z řady STRIX. Hra Assassin’s Creed: Origins sbírá od uživatelů na rozdíl od předchozích dílů opět slušná hodnocení s tím, že Ubisoft konečně vyslyšel jejich námitky a prosby. Asus se tak rozhodl, že bude také reagovat, a to speciální verzí Strix 1080 Ti Assassin’s Creed Origins Edition. Ta jde samozřejmě především o designu, ale také má pod kapotou 12+2fázové napájení a dva 8pinové konektory PCIe, takže zde už si Asus mohl dovolit jít s takty výše, a to o cca 8 procent nad referenční. 
 
reklama