reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus přidává RGB světla už i na externí pevný disk FX

3.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Asus přidává RGB světla už i na externí pevný disk FX
Počítače dnes "musí" svítit, RGB osvětlení má v dnešní době už snad každá součástka v PC a dostalo se také na externí pevné disky. Asus představil disky FX HDD s podporou technologie Aura Sync RGB.
Asus rozšířil nabídku produktů o další komponenty podporují osvětlení Aura Sync RGB. Osvětlení jednotlivých komponent PC je totiž velmi moderní a populární (i když to je vysoce subjektivní, osobně třeba této módě ani v nejmenším nerozumím). Novinkou jsou tak externí pevné disky Asus FX HDD s 2,5" formátem. Ty se připojují přes USB 3.1 Gen 1 rozhraní, které slibuje přenosovou rychlost až 5 Gbps, nicméně disk samotný jistě tak rychlý nebude (výrobce však neuvádí jeho rychlost). Využit je řadič ASMedia ASM1153E.
 
Asus FX HDD
 
Rozměry disku činí 128×80×16,3 mm a váží 145 gramů. K dispozici bude pouze v černé barvě s kapacitami 1 TB (EHD-A1T) nebo 2 TB (EHD-A2T). Kdo si chce chránit uložená data, může využít 256bitové AES šifrování. Výrobce také použil materiály, aby disk neklouzal a náhodou nespadl z podložky, na kterou byl položen. Díky technologii Aura Sync RGB může svítit až 16 miliony různých barevných odstínů spolu s dalšími komponentami podporují stejnou funkci. Software k disku poskytuje užitečné funkce jako automatickou zálohu ze sociálních sítí, cloudových služeb a dalších. Cenu a dostupnost novinky zatím neznáme.
 
Asus FX HDD
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama