reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS ROG Mothership: mobilní desktop s velmi slušným výkonem

7.1.2019, Jan Vítek, aktualita
ASUS ROG Mothership: mobilní desktop s velmi slušným výkonem
Asus se nejspíše inspiroval u moderních tabletů a přišel s počítačem ROG Mothership. Jde o mobilní desktop, čili počítač, který nebude problém přenést někam jinam, ale lze počítat i s baterií? 
Zdálo by se, že baterie by u počítače jako Asus ROG Mothership byla omezující a v podstatě zbytečná, protože takový stroj bychom si na cestách těžko položili na klín a pokud bychom už našli místo, použitý hardware by kapacitu dokázal vycucnout velice rychle. Nicméně Mothership ji dle stránek firmy Asus i tak bude obsahovat. 
 
 
Mothership je v podstatě počítač All-in-One (AIO), ale klade důraz na větší mobilitu. V podstatě jde o přerostlý tablet s vestavěnou opěrnou nohou, k němuž se pak samostatně dodává RGB podsvícená klávesnice s dotykovou plochou, která může sloužit také jako numerický blok a celá klávesnice je tvořena v polovině přehnutým krytem displeje, takže poslouží i jako ochrana na cestách. RGB podsvícení samozřejmě nemůže chybět ani na samotném počítači. K připojení klávesnice slouží 2,4GHz rádiové rozhraní (nebo USB), což nepřekvapí, ale překvapí spíše to, že Asus v tomto případě nenabídl spíše myš než dotykovou plochu na klávesnici, s níž si moc kvalitně nezahrajeme. 
 
 
Obrázek o velikosti celého zařízení nám poskytne informace o úhlopříčce displeje 17,3". Ten nabídne rozlišení Full HD, obnovovací frekvenci 144 Hz řízenou pomocí NVIDIA G-Sync a odezvu 4 ms. Už z tohoto je zřejmé, že nepůjde o levnou záležitost. 
 
Pod kapotou navíc máme procesor Intel Core i9-8950K kombinovaný s GPU NVIDIA GeForce RTX 2080, takže se opravdu můžeme těšit na to, že displej ve hrách často pojede na frekvenci nad 100 Hz, zvláště když procesor i grafickou kartu budeme moci přetaktovat. Vedle toho tu máme 64 GB paměti DDR4 a celkem tři SSD pro PCIe/NVMe zapojená v RAID 0. 
 
Ostatní specifikace čítají webkameru s podporou Windows Hello, rozhraní USB-C s Thunderbolt 3 a další standardní USB-C vedle čtyř USB-A, HDMI, čtečkou karet SD a Ethernetem. Zajímavý je systém napájení, který čítá dva konektory pro 280W zdroje, takže můžeme počítat s tím, že budeme mít pod stolem dvě cihličky. 
 
Cenu snad ani vědět nechceme, ale Asus ji stejně ještě neprozradil. 
 
Zdroj: wccftech


reklama