reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT: podrobné informace i test

8.8.2019, Jan Vítek, aktualita
ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT: podrobné informace i test
Server VideoCardz se už dostal k tzv. review kitu karty ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT. Máme tak k dispozici podrobné informace o specifikacích této karty a stejně tak se můžeme podívat na testy od výrobce. 
ROG STRIX Radeon RX 5700 XT bude vlajkový model společnosti ASUS, která už asi vzorky rozesílá pro otestování, neboť se na svět dostal i review kit, čili doprovodné materiály pro recenzenty, aby věděli, co jim tato karta může nabídnout a mohli i třeba lépe odhalit případný problém s vlastními testy jejich porovnáním s výsledky testů provedených výrobcem. Nicméně v tomto případě jde pouze o jeden test ve 3DMarku 11. 
 
 
My začneme tím základním a sice nabízenými takty této karty. Referenční verze Radeonu RX 5700 XT jsou 1605 - 1755 - 1905 MHz (základ - turbo - max. turbo). Tato karta nabídne základ 1840, "herní" turbo 1965 a max. turbo 2035 MHz, což je opravdu velice slušný nárůst frekvencí. 
 
 
 
Karta zabírá téměř tři sloty (výrobce uvádí 2,7) a využívá 11+3fázové napájení, takže i díky tomu si ASUS může dovolit jít s takty tak vysoko. Dále tu máme dvojitý BIOS, a to jeden pro tichý provoz a jeden pro výkon a samozřejmostí je u takovéhoto modelu zastavení ventilátorů, což se děje v případě, že teplota GPU klesne pod 60 °C. 
 
ASUS tvrdí, že tato karta bude ve 3DMarku 11 o 4,7 % výkonnější než referenční model, přičemž od tak navýšených frekvencí bychom mohli očekávat více. Ale to jen ukazuje na fakt, že referenční karty sice možná mají základní takt 1605 MHz, ale ve skutečnosti mohou pracovat na frekvencích výrazně bližších těm, které si nastavuje i ROG STRIX Radeon RX 5700 XT. 
 
VideoCardz také potvrzuje, že tato karta už byla rozeslána pro otestování, ovšem redaktor slyšel, že množství těchto kusů je velice omezené. Lze jen doufat, že to samé nebude platit i o kartách určených pro trh. Celý review kit naleznete ve zdrojovém článku
 
Zdroj: VideoCardz


reklama