reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS uvádí desku H370 Mining Master pro těžbu na 21 kartách

31.5.2018, Jan Vítek, aktualita
ASUS uvádí desku H370 Mining Master pro těžbu na 21 kartách
S touto deskou se skutečně můžeme stát Mining Master, protože ta umožní na sebe napojit celkem dvacet grafických karet přes rozhraní PCI Express 3.0 x1 a takto využívá všechny dostupné linky čipsetu H370. 
Pro připojení grafických karet pro účely těžby kryptoměn totiž není vůbec důležitá propustnost rozhraní PCI Express, takže klidně lze využít linky v čipsetu, a to po jedné. Jediné, co je důležité, je mít možnost do systému napojit potřebný počet karet a těch v případě desky ASUS H370 Mining Master může být až dvacet plus jedna. 
 
 
Vedle slotu PCI Express 3.0 x16 tak není pole portů USB, i když jak se to vezme. Fyzicky to jsou porty USB, ovšem jejich devět dostupných pinů nebude pracovat s linkami USB, ale jednou linkou PCI Express 3.0. Využije se tak všech 20 dostupných linek v čipové sadě Intel H370 Express. 
 
Asus díky tomuto řešení mohl na svou desku nacpat co nejvíce rozhraní pro připojení grafických karet, přičemž na ostatních vlastnostech nezáleží, takže tu najdeme pouze dva paměťové sloty, dva porty SATA 6 Gb/s a jednoduché šestifázové napájení procesoru Coffee Lake-S. Stejně tak výbava zadních portů desky je poměrně chudá, ale na druhou stranu tu máme rovnou tři 24pinové konektory pro ATX kabely napájecích zdrojů. Pro dvacet karet budeme ostatně potřebovat velice silné napájení. 
 
Stejně tak budou zapotřebí speciální kabely, přes něž zapojíme těžební karty k USB portům. Na jedné straně tak budou prosté USB konektory typu A a na straně druhé sloty PCIe x1 s otevřeným koncem, aby se do nich mohly zasunout i dlouhé karty pro 16 linek. Hodit se také může vypínač a reset přímo na desce, protože takováto deska se rozhodně nebude montovat do standardních skříní. 
 


reklama