reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus uvádí dvoupaticovou desku i pro 28jádrové Xeony

24.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Asus uvádí dvoupaticovou desku i pro 28jádrové Xeony
Asus si připravil bohatě vybavenou a velkou desku určenou pro pracovní stanice, která na sobě nese hned dvě patice LGA 3647 pro moderní procesory Intel Xeon. Mluvit tak budeme o základní desce Asus WS C621E SAGE. 
Asus WS C621E SAGE tak není zrovna model pro běžné PC sestavy, což je zřejmé už jen z jejích dvou patic LGA 3647, které podporují novou rodinu procesorů Xeon Scalable s TDP až 205 W. To znamená, že do desky můžeme umístit i dva procesory Xeon Platinum 8180 s 28 jádry, a získáme tak opravdu výkonný server či pracovní stanici. 
 
 
Asus také ve specifikacích uvádí podporu až čtyřcestného NVIDIA SLI a AMD CrossFireX, možnost přetaktování procesorů Xeon (to nejspíše jako zatím první a jediná deska svého typu na světě), moderní rozhraní jako U.2, M.2, USB 3.1 na konektoru C i A a snadnou správu desky s využitím softwaru Asus Control Centert (ACC). 
 
Deska má pro každý procesor připraveno sedmifázové napájení a energii získá z 24pin ATX konektoru a pak ze dvou 8pinových konektorů. Jak můžete sami vidět, je velice široká, a tak nespadá už ani mezi desky EATX, ale do formátu EEB. I tak se na ni však procesorové patice s nezbytnými paměťovými sloty sotva vejdou.  
 
 
Paměťových slotů je zde celkem 12, a to pochopitelně pro moduly DDR4. Dané procesory mají přitom šestikanálové řadiče, takže tu máme jeden DIMM na kanál. Celkem můžeme do desky nacpat ECC moduly s kapacitou 768 GB, a to typ RDIMM či LR-DIMM na 2666 a 2400 MHz- 
 
Ve spodní části pak máme celkem sedm slotů PCIe 3.0 x16, jež mají mít všechny možnost využít plných 16 linek, i když je otázka, zda najednou. Pak má WS C621E SAGE ve výbavě také celkem deset portů SATA 6 Gbps, čtyři U.2 32Gb/s a jeden M.2 se stejnou propustností. Deska také přímo podporuje zapojení NVMe a PCIe SSD do pole RAID 0 a v jejím balení .najdeme HW klíč VROC. O síť se postarají dva 1Gb/s LAN čipy od Intelu a o zvuk pak 7.1kanálový kodek Realtek S1220A. 
 
 
Asus WS C621E SAGE přijde na trh koncem tohoto měsíce za dosud neuvedenou cenu. 
 
Zdroj: wccftech


reklama