reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus uvádí rychlý, velký a herní LCD monitor s Ultra HD

13.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Asus uvádí rychlý, velký a herní LCD monitor s Ultra HD
Společnost Asus vysílá na trh nový herní LCD monitor, který se může pochlubit rychlou odezvou, panelem s úhlopříčkou 28 palců a rozlišením Ultra HD. Určen je především pro majitele Radeonů. 
Slušelo by se říci, že Asus VP28UQG je určen především pro ty hráče, kteří ještě čekají na uvedení nových grafických karet AMD RX Vega, neboť teprve ty budou mít výkon na to, aby zvládly moderní hry na rozlišení Ultra HD/4K a využily k tomu synchronizaci. Pokud vám ale na synchronizaci obrazu nezáleží, samozřejmě není problém tento monitor napojit také na kartu s čipem GeForce. 
 
 
Asus VP28UQG však zklame ty uživatele, kteří se už poohlíží po monitoru s širokými pozorovacími úhly a kvalitním podáním barev, které se nemění právě s úhlem pohledu. Jde totiž o TN panel, jenž se ale na druhou stranu může pochlubit jen 1ms odezvou (Grey to Grey).
 
Na druhou stranu ale nelze očekávat vysoké obnovovací frekvence, ale pouze standardních 60 Hz, ovšem to se dalo s přihlédnutím k rozlišení očekávat. Tato frekvence pak může díky FreeSync v případě potřeby klesnout až na 40 Hz, pokud grafika nebude zrovna schopna zajistit plných 60 FPS. 
 
Vedle toho Asus mluví o 10bitovém zpracování barev, maximálním jasu 300 cd/m2 a statickém kontrastu 1000:1. Pak tu máme již zcela obvyklé technologie pro zamezení poblikávání obrazu vlivem podsvícení a také nízké vyzařování modrého spektra. Ovládání je zajištěno pomocí pětisměrného minijoysticku, kterým budeme moci aplikovat také funkce Asus GamePlus. 
 
Zdroj signálu připojíme buď pomocí DisplayPort 1.2a nebo HDMI verze 2.0. Monitor sice nemá vlastní reproduktory, ale je vybaven 3,5mm jackem pro připojení sluchátek či jiného zařízení, přičemž zvuk je přiveden právě přes DisplayPort či HDMI. Stojan pak poskytne jen základní možnost naklopení v rozsahu -5 až +20 °, ale to může napravit podporovaný systém VESA 100x100. Cenu a dostupnost Asus nezmínil. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama