reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Australskému "kyborgovi" neprošla platba jízdného implantovaným čipem

19.3.2018, Jan Vítek, aktualita
Australskému "kyborgovi" neprošla platba jízdného implantovaným čipem
Celkem 1220 australských dolarů musí zaplatit Australan, který sám sebe označuje za kyborga, neboť jako technologický nadšenec si mimo jiné do ruky implantoval čip karty Opal. Mluvit budeme konkrétně o panu Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow. 
Australský kyborg a příležitostný politik si vybral jméno, které má do montypythonovského zástupce za Silly Party, pana Tarquin Fin-tim-lin-bin-whin-bim-lim-bus-stop-F'tang-F'tang-Olé-Biscuitbarrel, ještě celkem daleko. Ale dá se říci, že se jménem Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow se k tomu velice blíží a ostatně má blízko i k politice. V každém případě pokutu 220 AUD si nevysloužil za své jméno, ale za to, že platil v dopravě ne kartou Opal města Sydney, ale jejím čipem, který si nechal vpravit do ruky pomocí "experta na piercing". K tomu se pak přidala ještě tisícovka dolarů za soudní výlohy. 
 
 
Při kontrole pak pochopitelně neměl po ruce potřebnou kartu Opal plnící funkci přepravního lístku a ani se jí nemohl dodatečně prokázat, ovšem pokusil se hájit před soudem. Uvedl, že v daný srpnový den předchozího roku se pomocí své ruky dostal do přepravního prostoru a na čipu měl zůstatek 14,07 AUD, což bylo pro jeho cílovou stanici dost. Obhájce se tak snažil argumentovat, že jeho klient mohl bez problémů zaplatit. Jenomže účastník přepravy prostě musí mít kartu, a tak v tomto případě nebyl nepřesvědčen ani žalobce a nakonec ani soudce: "Cokoliv bylo v ruce obžalovaného, s jistotou to nebyla karta". 
 
 
Zástupce pana Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow nepochodil ani s argumentem, že dnes je bez problémů možné platit i mobilními telefony, a tak by se měla počítat i lidská ruka. Nicméně soudce se odvolal na existující zákon, dle nějž je prostě nutné s sebou nosit kartu a tu pak být schopen na požádání předložit. 
 
Meow-Meow navíc nyní chodí po světě s nefunkčním čipem, jehož platnost mu byla letos v únoru zrušena. S nadsázkou si tak postěžoval, že tímto krokem dělá dopravní podnik z celé věci krvavý příběh a přidal řečnickou otázku, jak často se mohou ve stejné větě v Sydney vidět výrazy "inovace" a "veřejná doprava". 
 
Možná že tento příběh také Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow použije v příštích volbách, neboť již jednou kandidoval v doplňovacích volbách Nové Anglie za Science Party. 
 


reklama