reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autonomní auta Cruise mají další potíž, jedno nabouralo do autobusu

30.3.2023, Milan Šurkala, aktualita
Autonomní auta Cruise mají další potíž, jedno nabouralo do autobusu
Autonomní auta Cruise to nemají moc lehké a byla součástí už mnoha různých menších i větších problémů. Jen za poslední týden se objevily další dva. Vjela do zákazu vjezdu a jeden z vozů také havaroval do autobusu.
V San Franciscu měla autonomní auta společnosti Cruise v posledních dnech několik nepříjemností. Po silných bouřích byly některé části města bez proudu, popadalo zde trolejové vedení i stromy a policie do některých ulic zakázala vjezd pomocí černožlutých pásek. Vozy ale pásky neviděly, a tak do těchto oblastí vjely. Některé vozy byly schopny samy také odjet, pro některé si museli přijet operátoři a odstranit je. Nebyl to však jediný problém. Jeden z vozů měl i dopravní nehodu.
 
 
Ze zatím nevysvětleného důvodu autonomní vůz zezadu naboural do autobusu a odnesl to poškozenou přední částí. Naštěstí se nikomu nic nestalo, náraz byl v relativně nízké rychlosti a vůz Cruise tou dobou nevezl žádného pasažéra. Přestože stále nevíme, co se vlastně stalo, incident opět nabourává důvěru v autonomní auta, která zde zaznamenala už několik problematických situací (přestože také současně udivují i tím, co všechno už zvládají dobře).
 
 
NHTSA vyšetřuje Cruise v několika zajímavých případech. Autonomní vozy např. příliš prudce brzdí, pokud se k nim někdo rychle přiblíží zezadu, což stálo už za třemi nehodami. Proč tato auta vybržďují ostatní, není jasné. Další vyšetřování se pak snaží zjistit, proč vozy v některých případech prostě zastaví a nehnou se z místa.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama