reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autonomní vozy od Applu asi nebudou, firma propouští

12.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Autonomní vozy od Applu asi nebudou, firma propouští
Desítky propouštěných zaměstnanců, kteří ve firmě Apple pracovali na projektu Titan, svědčí o tom, že firma možná i zcela ruší projekt na vývoj autonomně řízených vozů. Na nich v posledních měsících pracovala v rámci projektu Titan.
Dle listu The New York Times společnost Apple propustila desítky svých zaměstnanců, jak mělo potvrdit trio informovaných lidí. Ti měli pracovat na projektu Titan, který se týká vývoje autonomních vozů a obecně se mluví prostě o "Apple car". Hlavním důvodem má být to, že celý projekt neměl slibný vývoj a zjistilo se, že Apple by oproti jiným firmám neměl co nabídnout. Své projekty ostatně ohlásila již řada automobilek a často ve spolupráci s významnými technologickými společnostmi. Popřípadě si automobilky jako Ford dopřály akvizici slibných startupů.





Dle informovaných lidí měl Apple zrušit přinejmenším část projektu Titan, a to po dvou letech výzkumu a investic. V červenci bylo také vyměněno vedení projektu a možná že právě to rozhodlo o jeho seškrtání. Není to přitom tak dávno, co se psalo o tom, jak agresivně si Apple a Tesla mezi sebou přetahují perspektivní zaměstnance, aby měly nejlepší příležitost, jak se stát vedoucí společností na tomto slibném trhu. Apple přitom chtěl vyvíjet celé řešení, čili celé automobily a vypadá to, že si ukousl moc velké sousto, zatímco firmy mu blízké (Google či NVIDIA) se raději zaměřily na rozvíjení svých schopností novým směrem, než aby se snažili vmáčknout se mezi tradiční výrobce aut.





Je tak vysoce pravděpodobné, že Apple nebude vyrábět žádná auta, ale projekt Titan nakonec nemusí být celý zahozen. Apple může jít právě cestou vývoje jednotlivých technologií, které nabídne k adopci automobilovému průmyslu. Ostatně už nyní má k dispozici své první prototypy, které právě testuje a ty se mohou stát testovací platformou pro dále vyvíjené technologie. To ještě uvidíme.

Zdroj: Hexus.net
reklama