reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Autopůjčovna Hertz montuje do svých aut kamery mířící do interiéru

19.3.2015, Milan Šurkala, aktualita
Autopůjčovna Hertz montuje do svých aut kamery mířící do interiéru
Známá autopůjčovna Hertz nyní čelí značné nevoli zákazníků, kteří zjistili, že navigační systém NeverLost 6, který montuje do některých svých aut, je vybaven i kamerou mířící do interiéru vozu. Kamery se zatím údajně nepoužívají.
Není to tak dávno, co jste si na stránkách našich serverů mohli přečíst velký cyklus článků Agent 007, který pojednával o nejrůznějších možnostech sledování včetně malých kamer. Autopůjčovna Hertz nyní trochu narazila, když začala některé své vozy vybavovat kamerami, které míří do interiérů. Zatím je takto vybavena asi osmina flotily a jedná se o součást nového navigačního systému NeverLost 6, kterými byly vozy vybavovány od roku 2014. Tento systém totiž obsahuje i malý objektiv s kamerkou. Ta by měla případně plnit funkci obrazové komunikace s dispečerem v případě nehody nebo poruchy, když auto stojí.


Hertz logo


Hertz nicméně zatím sice auta tímto systémem vybavuje, ale nepoužívá jej z technických důvodů. Nemá totiž prý prozatím schopnost přenášet takový tok dat, a proto je systém neaktivní. Zatím se ani neplánuje jeho využití do budoucna. Navíc údajně nejde zapnout na dálku, ale pouze samotným řidičem. I tak je to ale poněkud nepříjemný pocit, pokud na vás civí kamerka a řidič nemá jistotu, zda je skutečně vypnutá. Problémy s kamerami měl i Chevrolet u nové Corvette, kde plnila funkci snímání hotelových pomocníků, kteří parkují auta pro své hosty. Chevrolet pak ale vydal oznámení, aby řidiči tento systém nevyužívali, protože nemusí být ve všech zemích zrovna legální.


Navigace Hertz NeverLost 6


Zdroj: fusion.net, dailymail.co.uk
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama