reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ PD2720U: LCD s Thunderbolt 3 pro grafiky

8.4.2019, Jan Vítek, aktualita
BenQ PD2720U: LCD s Thunderbolt 3 pro grafiky
BenQ u nás představil monitor PD2720U vybavený rozhraním Thunderbolt 3. Určen je především profesionálním grafikům a patří do řady DesignVue. Očekávat tak od něj máme hlavně vysokou kvalitu obrazu.
BenQ PD2720U se tak může chlubit podporou HDR10, plným pokrytím barevného prostoru sRGB i Rec. 709 a 95% pokrytím DCI-P3, což je slušný začátek. Z označení můžeme snadno vyčíst, že má 27" úhlopříčku, přičemž specifikace prozradí, že na ní máme rozlišení Ultra HD (3840 x 2160), což dělá celkem 163 ppi. Využit je panel typu IPS, jehož barvy byly zkalibrovány již v továrně. 
 
 
BenQ zde také poukazuje na jednoduchý design s prostým válcovým stojanem napojeným na rovný plech, na němž sedí kruhový ovladač Hotkey Puck pro nastavení monitoru. Tento stojan přitom umžoní nastavení výšky, otočení dle horizontální osy a nabízí i pivot. 
 
Barvy si budeme moci samozřejmě kalibrovat i sami, a to pomocí technologie BenQ AQCOLOR, vedle níž lze využít software CalMAN. Monitor sám nabízí také třeba ještě režim CAD/CAM, který dokáže zvýraznit linie v technických výkresech. Animation Mode má zase vylepšovat jas tmavých míst, aniž by přepálil ta světla, což je jakási obdoba dobře známé herní funkce a pak tu je Darkroom mode pro práci v temném prostředí, který příslušně optimalizuje jas a kontrast. 
 
Novinku v porovnání se staršími modely představuje ICCsync pro "přesné zobrazení vysoce kvalitních barev z vlastního barevného prostoru P3 používaného v zařízeních iMac a MacBook/MacBook Pro". A samozřejmě tu nechybí ani Low Blue Light a Flicker-Free. 
 
Pro připojení k počítači můžeme využít krom DisplayPortu a HDMI také Thunderbolt 3, který umožní monitor zároveň napájet a přenášet i audio pro dva 2W reproduktory. Dále tu máme hub s porty USB 3.0 a také funkce KVM Switch pro přepínání mezi dvěma počítači s využitím jedné sady monitoru a periferií. 
 
BenQ PD2720U je na trhu k dispozici za doporučenou koncovou cenu 25 699 Kč s DPH v České republice a 979,90 euro s DPH na Slovensku.
 
Zdroj: TZ BenQ


reklama