reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Binance chystá vlastní kryptoměnu: Project Venus

20.8.2019, Milan Šurkala, aktualita
Binance chystá vlastní kryptoměnu: Project Venus
Chystá se další kryptoměna, jako by jich zatím nebylo málo. Novinku bude mít na svědomí kryptoměnová burza Binance, která chce v tomto případě vytvořit stablecoin. Zatím nese název Project Venus a bojovat bude i proti Facebooku a jeho Libře.
Zatímco Facebook a jeho připravovaná kryptoměna Libra jsou terčem mnohých úřadů, kryptoměnová burza Binance chce zkusit své štěstí také s Projectem Venus. Ten by neměl být klasickou kryptoměnou jako Bitcoin a jemu podobné, ale tzv. stablecoinem, tedy kryptoměnou navázanou na jinou fiat měnu. S navazováním má už Binance nějaké ty zkušenosti, vytvořila např. Binance BGBP Stable Coin (BGBP) navázaný na libru a BTCB navázaný na Bitcoin (což zas tak "stable" není). Binance si věří, že s novou kryptoměnou uspěje, neboť u těchto dvou už prokázala, že je schopna zajistit dostatečnou podporu celému ekosystému.
 
Binance logo
 
Zajímavostí bude především to, že Venus mají být lokalizované (regionální) stablecoiny, tedy navázány na různé fiat měny. Zatímco za Librou stojí desítky různých společností (včetně PayPalu, Visy nebo Mastercardu), Binance teprve své partnery hledá. Těmi mohou být jiné kryptoměnové společnosti, technologické firmy, vlády a jiné projekty pracující na technologii blockchainu. Jedna ze spoluzakladatelů společnosti Binance, Yi He, tvrdí, že stablecoiny budou v následujících letech nahrazovat klasické fiat měny a přinesou nové standardy do digitální ekonomiky. Tak uvidíme, zda s novinkou Binance prorazí, nebo umře dříve, než vznikne (což hrozí výše zmíněné Libře od Facebooku).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama