reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar ukázal desku s X570 pro Zen 3000 i se specifikacemi

13.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Biostar ukázal desku s X570 pro Zen 3000 i se specifikacemi
Minulý týden se objevila deska MSI MEG X570 Ace, ovšem pouze v rámci náznaků a "šifrovaných" informací. To pro Biostar neplatí, protože na jeho Racing X570GT8 se můžeme podívat hezky detailně a přečíst si její specifikace. 
Biostar Racing X570GT8 bude bezesporu patřit mezi ty lepší a dražší desky, což je jen dobře, protože se můžeme podívat alespoň na to, co vše můžeme od nové generace čekat. Základem bude čipová sada X570, již mělo vytvořit samotné AMD a ne ASMedia jako předchozí verze. Z následujícího obrázku to také vypadá, že zmíněná deska bude asi vlajkovým modelem firmy Biostar a také můžeme opět otevřít téma aktivního chlazení sady X570
 
 
Máme tu totiž ještě lepší snímky než dříve a nyní už je jasně vidět, že na čipové sadě je opravdu něco, co vypadá jako aktivní chladič. Nyní se už ukázalo, že tomu skutečně tak bude, přestože ventilátor vypadá, jako by byl z kovu a v takovém případě bych jinak hádal, že půjde spíše jen o pasivní chladič.
 
 
Když se podíváme na PDF představující nové desky Biostar, najdeme si 17. stránku a zvětšíme si příslušnou část, je už dobře vidět konektor a od něj klasický žluto-červeno-černý kabel, který vede k chladiči a mezi lopatkami ventilátoru i k jeho rotoru. Takže v tomto případě je chlazení opravdu aktivní. Pokud si nechcete stahovat celé velké PDF, tu podstatnou část jsem z ní vyřízl. 
 
 
Nejzajímavější jsou specifikace desky, z nichž se nejlépe dozvíme, co oproti modelům s X470 očekávat. Až po kolonku M.2 jde v podstatě o to samé, tedy nehledě na podporu výrazně rychlejších pamětí DDR4.  
 
 
Procesory Ryzen 3000 stále nabídnou čtyři linky PCIe 3.0 pro SSD do M.2 a další budou mít připraveny čipové sady. Lze očekávat, že možnosti se v tomto ohledu obecně rozšíří s tím, jak jsou M.2 SSD dnes daleko dostupnější. Zbylá výbava je naprosto stejná a tak trochu nám hází vidle do očekávání nových a lepších audio kodeků a především rozšíření rychlejších ethernetových kontrolerů.
 
Ale jde pouze o jednu desku a na druhou stranu, alespoň majitelé starších modelů nebudou muset tak moc řešit, že už jsou na trhu novější desky, když ty se asi moc lišit nebudou. 
 
Zdroj: techPowerUp 


reklama