reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar vypustil svou vlajkovou desku RACING

17.10.2017, Jan Vítek, aktualita
Biostar vypustil svou vlajkovou desku RACING
Biostar představil svou nejlepší desku s čipsetem Intel Z370 pro procesory Cofee Lake, a to model RACING Z370GT7 vyvedený v kombinaci černé a zlaté barvy. Výrazný design jako obvykle doplňují také barevné diody. 
Vedle firem jako Asus, MSI, Gigabyte či ASRock tu jsou i menší výrobci desek, ale neméně známí. Krok s dobou zatím drží také Biostar, který představil svůj vlajkový model pro Coffee Lake, a to RACING Z370GT7. Ten nabídne hlavní vymoženosti moderních platforem, jako jsou funkce pro přetaktování, RGB LED, opláštěné sloty, M.2 sloty i se dvěma chladiči pro SSD, atd. 
 
 
Biostar zde mluví o systému podsvícení ovládaného pomocí Advanced VIVID LED DJ a pak tu nesmí chybět ani moderní systém pro chlazení, respektive napájení ventilátorů, A.I. FAN. To nabídne možnost vytvoření křivek pro nastavení výkonu ventilátorů v závislosti na teplotě z integrovaných čidel a samozřejmě se počítá i s PWM regulací. 
 
 
Biostar také mluví o Gold I/O Armor, pod čímž je schována ochrana proti výbojům statické elektřiny, RGB Rainbow Lighting Effect, což je celkem 10 režimů pro podsvícení, respektive barevných efektů, do čehož se počítá také osm diod umístěných na krytu I/O portů desky a další můžeme připojit pomocí headerů pro pásky (SMD LED 5050). 
 
 
Biostar také vylepšil BIOS této desky, což se týká nového uživatelského rozhraní, které má být celkově přívětivější a především zahrnují i nastavení Advanced VIVID LED DJ a A.I Fan.
 
Pro přetaktování poslouží i panel s tlačítky GT Touch umístěný nad hlavním napájecím konektorem desky, kde jsou také tlačítka ECO a Sport pro snadné nastavení obecných profilů pro energetickou úspornost a naopak vysoký výkon. Mezi zadní porty pak patří PS/2, dva USB 3.1, jeden USB 3.0 typu C, dva USB 3.0 typu A, dva USB 2.0, jeden HDMI i DVI-D, jeden RJ-45 a šest audio konektorů. 
 
Nejde tak o desku, která by byla v konkurenci modelů od jiných větších výrobců nejlépe vybavená, ale tomu odpovídá i její cena 150 USD, která odpovídá spíše mainstreamu. Uvidíme, zda se tento model dostane i do našich obchodů, kde lze dnes nalézt spíše speciály Biostaru určené pro těžbu kryptoměn. 
 


reklama