reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blizzard nabídne StarCraft 2 zdarma i s Wings of Liberty

6.11.2017, Jan Vítek, aktualita
Blizzard nabídne StarCraft 2 zdarma i s Wings of Liberty
Titul StarCraft II je tu s námi již sedm let, ale stále je aktuální, však poslední rozšíření Nova Covert Ops je pouze rok staré. Nyní se ale Blizzardi rozhodli, že tuto hru nabídnou zdarma, přičemž mluví konkrétně o Free to Play. 
Blizzard je herní studio, jehož tituly jsou nejen velice oblíbené, ale také velice pomalu stárnou a StarCraft II je asi nejlepší důkaz. Tato hra se i po šesti letech dočkala svého rozšíření, a to Nova Covert Ops rozkouskovaného na tři minipacky a autoři nyní cítí, že je na čase udělat z této hry titul spadající do kategorie Free to Play. 

 
Je třeba si upřesnit, co Free to Play v tomto případě znamená, neboť různá studia mají pro tento termín různý výklad i použití. V případě StarCraftu II jde o to, že původní hra bude prostě k dispozici zdarma, což platí také pro kampaň Wings of Liberty. Společně s tím budeme moci bojovat s ostatními lidmi po síti (ranked multiplayer) a také hrát s aktuálně dostupnými Co-op veliteli, jako je Raynor, Kerrigan či Artanis.  
 
 
Blizzardi si uvědomují, že otevření této hry i pro neplatící může přitáhnout řadu trollů a vůbec lidí, kterým nepůjde prostě jen o férové souboje. Abychom se tak mohli dostat do online soubojů, budeme muset nejdříve vyhrát alespoň 10 zápasů proti AI v unranked, takže to by mohlo řadu nezkušených, nudících se a škodolibých lidí odradit.  
 
A pokud si někdo tuto hru zamiluje tak, že bude ochoten si za další její rozšíření připlatit, bude si moci dokoupit další tři po 15 USD. Jde o Heart of the Swarm, Legacy of the Void a také Nova Covert Ops. Pokud si je koupíte všechna dohromady, ušetříte 5 dolarů. 
 
Vývojáři se pak chystají přinést ještě další nový obsah, s jehož pomocí budou získávat další prostředky pro udržování hry. Připravují se další Co-op Commanders, jež budeme moci i bez placení vypracovat na 5. úroveň, abychom mohli zjistit, zda nám budou vůbec vyhovovat. A aby lidé, kteří už StarCraft II a jeho rozšíření vlastní, nebyli smutní, pro ně má Blizzard připraven Ghost skin a jiné drobnosti zdarma. A také, pokud už vlastníte Wings of Liberty, budte si moci zdarma stáhnout Heart of the Swarm, ale na to máte čas pouze do 8. prosince. 
 
Pro všechny ostatní, můžete se těšit na 14. listopad, kdy bude StarCraft II oficiálně vypuštěn jako Free to Play. 
 


reklama