reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BOE šidil displeje a přichází o zakázku na výrobu 30 milionů displejů pro iPhone

26.5.2022, Milan Šurkala, aktualita
BOE šidil displeje a přichází o zakázku na výrobu 30 milionů displejů pro iPhone
Čínská společnost BOE chtěla patrně trochu ušetřit, ale prohřešek jí bude ve výsledku asi stát mnohem více. Kvůli podvodům se specifikacemi displejů pro telefony Apple iPhone přijde o zakázku na 30 milionů obrazovek.
Smartphony Apple iPhone používají zejména obrazovky od společností Samsung a LG, nicméně čínská společnost BOE měla být mezi dalšími dodavateli. Konkrétně se mělo jednat o displeje pro 30 milionů iPhonů, což odpovídá zhruba počtu iPhonů prodaných obecně za 2 měsíce. Ze zakázky ale sešlo, protože BOE bylo nachytáno při podvodu. Podle zpráv mělo BOE chtít šetřit na výrobních nákladech a bez vědomí Applu změnilo šířku elektronických obvodů.
 
Apple iPhone 13
 
Na to se však přišlo, a BOE tak podle všeho nebude mezi výrobci dodávajícími displeje pro nové iPhony (a otázkou je, zda i pro ty starší, protože prozatím mělo být BOE dodavatelem displejů pro některé repasované smartphony). Zakázku na výrobu 30 milionů displejů si patrně rozdělí LG a Samsung. Předpokládá se, že LG bude vyrábět 6,7" displej pro vlajkovou loď iPhone 14 Pro Max, Samsung pak pro ostatní modely (6,1" pro iPhone 14 a 14 Pro a 6,7" pro iPhone 14 Max). Uvedení nových iPhonů se očekává v úterý 13. září.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama