reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bohemia Interactive uvádí střílečku Vigor pro Xbox One

14.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Bohemia Interactive uvádí střílečku Vigor pro Xbox One
Studio Bohemia Interactive poslouží společnosti Microsoft k tomu, aby získala pro své konzole Xbox One více exkluzivních titulů. Připravuje totiž pro tyto konzole novou multiplayerovou střílečku Vigor. 
Bohemia Interactive Studio, které nám přineslo tituly jako Operation Flashpoint, ARMA či DayZ, ohlásilo nový titul Vigor, který však přijde v podobě exkluzivní hry určené konzolím Xbox One. Microsoft si tak chce ve spojení s českým studiem vylepšit svou bilanci her, které mají přitáhnout zákazníky právě k jeho konzolím. Tento záměr je ostatně patrný i z nedávné prezentace na E3, kde bylo prozrazeno, že Microsoft zdvojnásobil počet svých vlastních herních studií. 
 
 
Z dostupného screenshotu a informací od vývojářů to vypadá, že půjde opět o variaci na Battle Royale. Máme tu ozbrojeného chlapíka u pobřeží, jak sleduje shoz materiálu na padáku a dozvíme se, že Vigor bude "survival multiplayerová střílečka". Nebude však určena pro desítky hráčů, ale daleko menší skupinky osmi až šestnácti lidí na jedné mapě. 
 
 
Hra vzniká v brněnských studiích na enginu Unreal Engine 4 a děj je zasazen do Norska roku 1991, které se po nukleární válce stalo poslední baštou lidské společnosti. Jde tak o alternativní historii, která už na konci minulého tisíciletí poslala Evropu do marasmu. Vývojáři nás staví do role bezejmenného dobrodruha, který bude mít za úkol především přežít v nebezpečném prostředí, kde bude muset riskovat život pro zisk. Do hry bude také zakomponován sběr zásob a také stavba a vylepšování svého přístřešku. 
 
V letošním létě přijde Game Preview, před nímž budou ještě dvě uzavřená Preview. Do konce tohoto roku pak bude umožněno zakoupení prémiového balíčku Premium Founder’s Pack a během roku 2019 bude hra zpřístupněna jako Free-to-Play titul.
 


reklama