reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Boston Dynamic ukázali robota-skladníka

2.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Boston Dynamic ukázali robota-skladníka
Skladnickou práci by mohl zastat nový robot firmy Boston Dynamics, který dostal prosté jméno Handle. Takového už můžete znát z roku 2017, ovšem nyní je tu nová verze. Handle prostě vyrostl a tomu odpovídají jeho schopnosti. 
Zvládne tak manipulovat s krabicemi a vcelku inteligentním způsobem je vrstvit na palety, přičemž k tomu potřebuje jen dvě nohy s kolečky, na nichž balancuje podobně jako člověk na Segwayi. Jako protiváhu pro krabice na své přísavkové ruce pak používá svůj pohyblivý "zadek", kde bude mít umístěny své baterie. Ty mohou být rychle vyměněny, takže s tímto předpokladem může Handle pracovat bez reptání 24 hodin denně. 
 
 
Nový Handle oproti verzi z roku 2017 vyrostl a zesílil, přičemž jeho dvě horní končetiny nahradila jedna, která byla navržena k tomu, aby mohla popadnout papírovou krabici a přemístit ji.  
 
 
Ve videu můžeme vidět, jak jeden z dvojice robotů skládá krabice z regálů na paletu a další je pokládá na válečkový dopravník. Jde tak pouze o manipulaci s krabicemi, čili žádnou technicky náročnou práci, přičemž ve videu jsou použity krabice, které všechny váží 5 kilogramů, ovšem Handle zvládne i dvojnásobek. Dosáhne až do vzdálenosti 1,2 metru a do výšky 1,7 metru. 
 
Handle tak může v podstatě už dnes zastat jednodušší práci ve skladu a na rozdíl od lidí nepotřebuje přestávky, nebude se shánět po výplatě a stávkovat může leda při technické poruše. Jde také o zatím toho nejpraktičtějšího robota, kterého společnost Boston Dynamics vyrobila. 
 


reklama