reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Canon uvádí mobilní tiskárnu PIXMA TR150 s akumulátorovým napájením

3.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Canon uvádí mobilní tiskárnu PIXMA TR150 s akumulátorovým napájením
Canon představil dvě nové mobilní tiskárny PIXMA TR150. Ta může být v klasické variantě s externím napájením nebo ve verzi, kdy se o to postará vestavěný akumulátor. Dovolí tak snadný tisk všude na cestách.
V nabídce tiskáren společnosti Canon se objevily nové mobilní tiskárny PIXMA TR150. Nabídnou malé rozměry, vysokou odolnost a k mání bude i verze s vestavěným akumulátorem, díky čemuž nebude potřeba externí napájení. Jde zde Li-Ion akumulátor s napětím 10,8 V a kapacitou 2170 mAh (23,4 Wh), který má stačit na vytištění 330 stran na jedno nabití. To zabere 5 hodin přes USB s proudem 1,5 A, nicméně s AC adaptérem se dočkáte plného nabití už za 2 hodiny a 20 minut. Tiskárna využívá portu USB-C, ve standby spotřebuje 1,1 až 1,7 W dle připojených portů a při tisku je spotřeba 8 W.
 
Canon PIXMA TR150
 
Rozlišení tisku dosahuje maximálně 4800×1200 dpi, k dispozici jsou dvě cartridge. Prvně je to pigmentová černá PGI-35 (výdrž 200 stran), dále barevná CLI-36 (výdrž 260 stran) na bázi barviv, která obsahuje nejen tradiční žlutou, purpurovou a azurovou, ale také druhou černou. Pokud pigmentová černá začne docházet, lze nastavit úsporný tisk, který prodlouží výdrž. Maximální rychlost tisku je 9 ipm u černobílého a 5,5 ipm u barevného tisku. Umí i bezokrajový tisk A4 za 53 sekund. Použity jsou inkousty ChromaLife100 s vysokou výdrží a odolností.
 
Canon PIXMA TR150
 
K dispozici je zadní zásobník s kapacitou 50 listů, oboustranný tisk je nutno řešit ručním otáčením (tiskárna hraje na skladnost a oboustranný tisk by zvětšil hmotnost i rozměry). K dispozici je tu 1,44" (3,6cm) monochromatický OLED displej. Nechybí ani Wi-Fi na 2,4GHz i 5GHz pásmech, podporováni jsou také digitální asistenti Amazon Alexa, Google Assistant a systém IFTTT. Do paměti si lze uložit až 5 šablon dokumentů, které pak lze velmi snadno tisknout na místě bez počítače a dokonce i smartphonu (např. formuláře k vyplnění). Samozřejmostí jsou mobilní aplikace pro iOS i Android, podpora připojení na Google Drive, Evernote, služby Mopria i AirPrint.
 
Obě verze tiskárny dosahují maximální hlučnosti 40,5 dB(A). Pokud jde o rozměry, tak klasická varianta TR150 měří 322×185×66 mm a váží 2,1 kg. Varianta s akumulátorem je trochu větší s 322×210×66 mm a váží 2,3 kg. Do prodeje půjdou v dubnu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama