reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CEO Intelu Brian Krzanich rezignoval kvůli vztahu s kolegyní

21.6.2018, Jan Vítek, aktualita
CEO Intelu Brian Krzanich rezignoval kvůli vztahu s kolegyní
Dlouholetý šéf společnosti Intel rezignoval a s okamžitou platností jej nahrazuje jako dočasný CEO Robert Swan. Jako oficiální důvod byl přitom uveden, že Krzanich udržoval vztah s nejmenovanou zaměstnankyní. 
Vzhledem k anglické gramatice nemůžeme určit, zda Brian Krzanich udržoval vztah se ženou, či mužem (zpráva mluví toliko o "employee"), ale budeme logicky uvažovat o té pravděpodobnější možnosti. Společnost Intel tak na základě toho dnes ohlásila jeho rezignaci a že jej okamžitě nahrazuje dosavadní CFO firmy Robert Swan, ale pouze jako dočasný CEO, než se najde vhodnější náhrada. 
 
 
Brian Krzanich tak z vedení firmy odstupuje z důvodu, který se moc často nevidí. Nicméně dle interního vyšetřování měl Krzanich jednoznačně porušit pracovní kázeň, která takové vztahy na pracovišti zakazuje a týká se pochopitelně i nejvyššího managementu.
 
Představenstvo firmy už Krzanichovu rezignaci přijalo a ústy předsedy Andyho Bryanta uvedlo, že má důvěru ve firemní strategii stejně jako ve schopnost Roberta Swana vést Intel po dobu, kdy se bude hledat nový CEO. Samotný Swan se ostatně značně podílel na vývoji aktuální firemní strategie, takže je s ní dobře seznámen. 
 
Krzanich odchází z Intelu v době, kdy ten má opět našlápnuto k rekordním kvartálním tržbám, jež mají dosáhnout cca 16,9 miliard dolarů, a rekordní tak má být i celý tento rok. Nejbližší novinky s finančními výsledky Intel prozradí 26. července.
 
Dočasný CEO Robert Swan byl na pozici finančního ředitele od října 2016 a před tím zastával stejnou pozici ve firmě eBay a ještě předtím v Electronic Data Systems a TRW. Už jednou také působil jako výkonný ředitel, a to ve Webvan Group. 
 
Představenstvo přitom už mělo odstartovat proces hledání nového CEO, který by mohl přijít jak z řad Intelu, tak odjinud. K tomu si vezme na pomoc nejmenovanou společnost, která se na takové akce specializuje. 
 
Zdroj: Intel


reklama