reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CEO JPMorgan: všechny kryptoměny jsou podvod a budou zrušeny

14.9.2017, Jan Vítek, aktualita
CEO JPMorgan: všechny kryptoměny jsou podvod a budou zrušeny
CEO známé společnosti JPMorgan Chase, která jako jedna z nejstarších firem světa svého druhu poskytuje bankovní služby, se ostře vyjádřil proti Bitcoinu a vůbec všem kryptoměnám. Dle něj jde o podvod, který nakonec bude zrušen. 
Vyjádřil se tak Jamie Dimon, aktuální výkonný ředitel JPMorgan Chase, což jen dokazuje, jaký trn v oku mohou být ze své podstaty decentralizované virtuální měny, jež vznikly jen díky moderním technologiím - výpočetní technice a Internetu. Některé bankovní domy dnes naopak po kryptoměnách pokukují, a to například Bank of England (ta si dokonce vytvořila svou verzi) nebo řada asijských bank. Postoj Jamieho Dimona je tak pozoruhodně odmítavý a rázný, když říká, že všechny kryptoměny jsou podvod a nakonec zaniknou, což bylo prohlášeno na konferenci Delivering Alpha. 
 
 
Přímo na adresu Bitcoinu se Dimon vyjádřil tak, že to prostě není reálná věc, časem bude zrušen a pak prohlásil i to, že "někoho to bude stát život". Zde není úplně jasné, jak to Dimon myslel, a tak se můžeme jen dohadovat, zda ne třeba v narážce na létající makléře ve Wall Street na konci 30. let.
 
Dimon dokonce neváhal říci, že pokud by nějaký obchodník z JPMorgan koketoval s Bitcoinem, byl by okamžitě propuštěn kvůli hlouposti. To je zvláště pikantní vzhledem k tomu, že Dimon se v jiné části své řeči zmínil i o své rodině: "Má dcera si koupila Bitcoiny, jejich cena od té doby vzrostla a ona si nyní myslí, že je génius". Čeho by se asi tak mohla dočkat ona, vydědění? 
 
Je sice pochopitelné, že šéf jedné z nejdůležitějších amerických bankovních institucí zůstává skeptický ke měnám, o nichž prohlašuje, že patří do světa divokého západu, ovšem jeho vyjádření jsou snad až příliš silná. Bitcoin zatím stačil vystoupat na trojnásobnou hodnotu od začátku tohoto roku a prvního září se dokonce přiblížil k 5000 dolarů, po čemž postupně klesá. 
 
Ethereum jako druhá nejoblíbenější kryptoměna, jejíž vlnu pomohly nastartovat i nové karty AMD a NVIDIA, zažila na začátku září stejně jako Bitcoin vysoký výkyv a dostala se blízko ke 400 dolarům a nyní klesá pod 300. 
 
reklama