reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chcete Office 2019? Bing doporučil pirátské stažení přes torrent

18.12.2018, Milan Šurkala, aktualita
Chcete Office 2019? Bing doporučil pirátské stažení přes torrent
Vyhledávač Bing je znám jako horší než ten od Googlu. Světem se nyní šíří tweet, který ukazuje, že na dotaz ke stažení Office 2019 vyhledávač Microsoftu jako první vyhodil odkaz na stránku popisují jeho pirátské stažení.
I ve světě IT je občas legrace. Tentokrát se o ni postarala společnost Microsoft, jejíž vyhledávač Bing má stále mezery a pro většinu typu dotazů nedosahuje kvalit Googlu. Tentokrát se zjistilo, že pokud jste do vyhledávače napsali "office 2019 download", prvním odkazem překvapivě nebyly stránky Microsoftu, ale odkaz vedoucí na stránku crackfullpc.com, kde byl podrobný popis toho, jak si nainstalovat uTorrent a jak stáhnout pirátskou verzi softwaru. Všiml si toho bezpečnostní výzkumník Jeroen Frijters, který na problém upozornil na svém Twitteru.
 
Microsoft Bing link na torrent
 
Linkoval tedy na stránku s torrentovým souborem vedoucímu k pirátskému souboru i cracku, který je nutno aplikovat, aby se neoriginální Office 2019 rozběhal. Stránky s odkazem na torrentový soubor přestaly fungovat a Bing jako takový už nyní ukazuje na stránky Microsoftu a ne na stránky s popisem toho, jak získat pirátskou verzi. Patrně došlo k zásahu ze strany Microsoftu podobně jako v minulosti, kdy hledání instalačních souborů prohlížeče Google Chrome nevedlo na stránky Googlu, ale na falešnou verzi s trojským koněm.
 
Zdroj: zdnet.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama