reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftec připravil multifunkční skříň pro Micro ATX

3.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Chieftec připravil multifunkční skříň pro Micro ATX
Společnost Chieftec si připravila počítačovou skříň CI-02B-OP, kterou označuje za multifunkční model určený pro sestavy založené na základních deskách formátu Micro ATX. Skříň patří do série Mesh, a tak má nabídnout i dobré chlazení.
Chieftec CI-02B-OP vypadá na vcelku klasickou počítačovou "kostku" čili skříň typu Cube a takové modely jsou zcela obvykle určeny spíše pro menší desky. Zde to ale není rovnou Mini ITX, ale větší Micro ATX. V čem ale spočívá její multifunkcionalita? Dle popisu v tom, že nám tato skříň umožní vysokou flexibilitu v rámci konfigurací optické mechaniky, ostatních úložných zařízení a ventilátorů. Podporuje také až 160 mm hluboké zdroje ATX, dále až 320 mm dlouhé grafické karty a až 160 mm vysoké procesorové chladiče. 
 
 
Chieftec dle specifikací využil pro stavbu především 0,6mm plech SPCC, přičemž skříň má celkové rozměry 390 x 265 x 295 mm (bez 22mm nožek) a hmotnost 4,3 kg. Dnes už přitom není obvyklé aby měly nové modely externí pozice pro mechaniky, ale tato je má a rovnou jednu 5,25" a další 3,5". Krom toho má ještě dvě interní 3,5" a tři 2,5" pozice. 
 
 
Vepředu pak tato skříň má krom tlačítek a kontrolek ještě dva porty USB 3.0 a dva audio, vzadu má standardní počet čtyř záslepek a dovnitř pak můžeme nacpat jeden přední 120/140mm ventilátor, další zadní 120mm ventilátor a pak jeden 120/140mm vrchní kousek. 
 
 
Po sejmutí bočnic je možné skříň rozložit tak, jak ukazuje fotografie, díky čemuž získáme velice dobrý přístup k základní desce, kterou budeme mít jako na dlani. Deska tak sedí v horní části skříně a pod sebou má prostor jednak pro pevné disky, pak i pro SSD a pro napájecí zdroj, přičemž jedna 2,5" pozice je i pod externí 3,5" pozicí. 
 


reklama