reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chrome dostane v desítkách nativní temný motiv

2.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Chrome dostane v desítkách nativní temný motiv
Samotný operační systém Windows 10 dostal v rámci October 2018 Update novou podobu, která může být pro leckoho příjemnější pro oči, a to především při práci ve tmě. Nyní svůj temný motiv získá i Chrome, a to nativně pro Windows 10. 
Microsoft sám si už dlouho uvědomuje, že příliš světla koncentrovaného na obrazovce může být problém. Počítače tak získaly noční režim, který přinese zbarvení obrazovky dočervena potlačením modré složky, což má být zvláště hodné před spaním. V poslední době se pak přidávají tmavé motivy jak samotných operačních systémů, tak jejich aplikací, a to je právě i případ prohlížeče Chrome na Windows 10. Dá se však říci, že až takový rozdíl to nebude, protože na displejích stále nebudeme sledovat ani tak samotný prohlížeč jako spíše stránky, které ukazuje a ty rozhodně nemusí spolupracovat. 
 
 
Tato změna nabídky však zasáhne mnohé, však Chrome je na PC už dlouho zdaleka nejpopulárnější prohlížeč a jeho engine Chromium už dříve pronikl do Opery namísto Presta a nyní se jej chystá adoptovat i Microsoft ve svém nově chystaném Edge. Dá se tak říci, že ze známých prohlížečů už Chromu na PC odolává pouze Firefox. 
 
Chrome nabídne temný motiv právě kvůli tomu, že to samé už dorazilo do samotných windows 10, ale uživatelé už nyní mohou nastavit temný skin (dark theme). Takový luxus ale nemají ti, kteří využívají mobilní verzi prohlížeče. 
 
 
Zatím se ale ještě nedozvíme, kdy bude nový temný motiv pro Chrome k dispozici, ale už bylo alespoň potvrzeno to, že je chystán. Vypadá to však, že Google přijde dříve s temným motivem pro Chrome ve verzi pro Mac OS Mojave, ačkoliv na PC je jeho prohlížeč mnohem více rozšířen. To je přístup, jímž nás dříve zaujal třeba i Microsoft, který také nejednou při vývoji aplikací (Office) pracoval přednostně na verzi pro Android a ne pro mobilní Windows. Rozdíl je ale ten, že Microsoft tím mohl oslovit daleko větší základnu uživatelů, zatímco v tomto případě je základna Maců rozhodně menší v porovnání s PC s Windows.  
 
Zdroj: Hexus.net


reklama