reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chystá se Halo Infinite a bude i pro Windows 10

15.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Chystá se Halo Infinite a bude i pro Windows 10
Série Halo je dobře známá a Microsoft ostatně využívá reálie z ní i ve svých ostatních aktivitách. Ostatně AI Cortana vystupuje právě v těchto hrách, které dostanou další díl. Halo Infinite přitom už nebude exkluzivně jen pro Xbox. 
Halo Infinite ohlásilo studio 343 Industries, které také uvedlo, že tato hra bude k dispozici nejen na konzolích Xbox, ale také na PC s Windows 10. To jsme ale ostatně mohli čekat, neboť pro Windows byly připraveny Halo Wars 2, i když to už není střílečka, ale strategie (RTS). Halo Infinite bude opět FPS, takže se můžeme těšit na pořádnou akci. 
 
 
Autoři hry dali zatím k dispozici asi dvouminutový trailer, který ukazuje spíše to, co můžeme čekat od technického zpracování hry a od jejího nového enginu. 
 
 
Jedná se o Slipspace Engine, což je nový náhradník původního enginu, pokud tedy nepočítáme Saber Engine použitý v Halo: Combat Evolved Anniversary od Saber Interactive nebo enginy v RTS Halo Wars. Halo tak používalo ve svých hlavních verzích stále stejný engine už od prvního Combat Evolved z roku 2001, který však byl postupně samozřejmě silně modifikován. Nový Slipspace Engine má umožnit nabídnout především otevřenější prostředí, čili rozsáhlé exteriéry, což ostatně trailer dobře demonstruje. 
 
O samotné hře toho zatím moc známo není, ale ví se, že Halo Infinite začne tak, kde skončil Halo 5: Guardians. Dle spekulací se bude odehrávat dva roky poté a měl by zcela opustit postavy točící se kolem Master Chief. 
 
Můžeme očekávat, že Halo Infinite přijde na trh nejdříve na konci příštího roku. Nicméně 343 Industries stále nabírají lidi na vývoj a tvoří vše na novém enginu, takže bychom se ani nedivili, kdyby bylo vypuštění hry odloženo. 
 
Zdroj: techPowerUp 


reklama