reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chystaná podpora klávesnice a myši pro Xbox One stále platí

5.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Chystaná podpora klávesnice a myši pro Xbox One stále platí
Někdo vidí absenci podpory klávesnice a myši jako jednu z největších překážek, která mu brání v tom jen uvažovat o koupi konzole. Jiní v tom ale vidí problém, který by způsobil, že lidé budou mít při hraní po síti nestejné šance.
Všem je totiž jasné, že 3D střílečky (nehledě na hry jako RTS a jiné) se ovládají daleko lépe a snadněji pomocí klávesnice a myši a pokud má gamepad nějakou výhodu, ta tkví v tom, že jej stačí mít v ruce a sedět na gauči. Nepotřebujeme žádný stůl či jinou podložku, což se prostě hodí pro hraní, při němž můžeme pohodlně sedět, ležet, nebo třeba stát na hlavě, pokud to zvládneme. 
 
 
Microsoft však právě podporu klávesnic a myší pro Xbox One (a bezpochyby i pro Xbox One X) chystá, ovšem chce herním vývojářům mluvit do toho, jakým způsobem mají tyto periferie využívat. Aktuálně je k dispozici tato podpora pouze prostřednictvím speciálních adaptérů, což právě vyvolalo diskuze o tom, zda jde o podvádění, nebo ne.
 
Nicméně to už je problém zakořeněný v samotné iniciativě Microsoftu, která se nazývá Play Anywhere. V jejím rámci lze soupeřit ve hrách, jež běží na PC i Xboxu a pokud se má Play Anywhere rozšířit, je jasné, že se střet "gamepadistů" a "PC periferistů" bude muset nějak vyřešit. A jako snadné a vhodné řešení se jeví právě to, že majitelé konzolí dostanou oficiální možnost využívat klávesnici a myš, přičemž půjde snadno vyřešit i to, aby lidé věrní svému gamepadu nemuseli v online prostředí soupeřit proti těm, kteří se rozhodnou jinak. 
 
Konkrétně už tu máme funkci Ranked Crossplay, která umožní, abychom při hraní na Xboxu nemuseli soupeřit proti lidem hrajícím na PC a právě to je i funkce, kterou chce Microsoft naučit vývojáře běžně implementovat do svých her. Nicméně konečné rozhodnutí bude na nich. 
 
Microsoft už také slíbil, že hry s podporou myši a klávesnice přijdou brzy. Ještě však nechtěl prozradit, jaké to budou. 
 
Zdroj: KitGuru
reklama