reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chytré žárovky Philips Hue dostávají Bluetooth

29.6.2019, Milan Šurkala, aktualita
Chytré žárovky Philips Hue dostávají Bluetooth
Dnes musí být všechno chytré, žárovky nevyjímaje. Společnost Signify přichází s novou verzí svých žárovek Philips Hue, které dostaly bezdrátové připojení Bluetooth. To doplní stávající technologii Zigbee.
Společnost Signify je výrobcem chytrých žárovek Philips Hue, které lze ovládat pomocí chytrého telefonu. Podle modelu lze měnit jas nebo třeba barevnou teplotu. K tomu ale byl dosud potřeba speciální hub, který tyto žárovky ovládal a využíval k tomu bezdrátovou technologii Zigbee. Signify nicméně přichází s novinkou a její chytré žárovky nyní budou obsahovat i bezdrátové připojení Bluetooth.
 
Philips Hue Bluetooth
 
Konkrétně půjde o žárovky řady A19 a BR30, další modely budou následovat. Výhodou Bluetooth je fakt, že už nepotřebujete kupovat speciální hub (cca $60), nicméně nevýhodou je, že Bluetooth má jen omezený dosah, takže nebude možné žárovky ovládat přes internet (třeba pokud ji zapomenete vypnout). Verze pro Bluetooth tak půjde spárovat přímo s telefonem a výrobce hovoří i o podpoře asistentů Amazon Alexa a Google Assistant.
 
Signify nicméně slibuje, že si žárovky ponechají i původní technologii Zigbee a bude tak na každém, který styl připojení bude chtít využívat. Cena by měla zůstat na úrovni nynějších modelů, White tak vyjde na $15, White Ambiance na $25 a White and Color Ambiance pak na $50.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama