reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM uvádí MasterKeys s PBT klávesami pro nadšence

27.6.2017, Jan Vítek, aktualita
CM uvádí MasterKeys s PBT klávesami pro nadšence
Cooler Master zařazuje do své nabídky dvě nové klávesnice pro nadšence, a to modely MasterKeys S PBT a MasterKeys L PBT, čili jednu zkrácenou verzi bez numerické části a jednu klasickou.
Cooler Master MasterKeys S PBT a L PBT jsou tak klávesnice, jejichž klávesy byly vyrobeny z materiálu polybutylene-tereftalát, který se obvykle v elektronice používá jako izolant. Výrobce sděluje, že tyto klávesy by měly být zvlášť odolné, neboť jsou vyztužené vláknem a laserové popisky byly vypáleny nadvakrát. Především jde ale o to, že PBT má zamezit tomu, aby se povrch kláves rychle vyhladil do lesku. Stejně tak mají být klávesy odolné vůči rozpouštědlům, a tak mají celkově vydržet mnohem déle než klávesy vyrobené z ABS. 
 
 
K dispozici je tak jednak MasterKeys S PBT, což je tzv. tenkeyless verze, neboli menší model bez numerické části. 
 
 
Vedle toho je tu MasterKeys L PBT, čili už plná verze klávesnice s numerickou částí, přičemž obě verze jsou v ostatních ohledech stejné. Navenek nás tak nemají čím zaujmout, neboť nemají žádné speciální klávesy, podsvícení, přídavné konektory a zkrátka nic navíc, což je jedině dobře, neboť podsvícených kláves s divokým designem je na trhu dost. 
 
Cooler Master tak v tomto případě sází čistě na kvalitu danou zmíněným materiálem PBT a také osvědčenými tlačítky Cherry MX. Vedle toho se můžeme těšit na N-key rollover, čili schopnost zaznamenat libovolný počet najednou stisknutých kláves. Přesto se ale nezapomnělo na hráče, kteří mají v balení připraveno sedm červených kláves, což jsou ASD a QWER. Bez nich se ale kdokoliv samozřejmě snadno obejde, takže jde jen o malý bonus. 
 
Další je ukyt mezi funkcemi klávesnice, která nabízí speciální zkratky pro okamžité přepínání mezi různými rozloženími kláves, jako je QWERTY, Dvorak či Wokrman a také tu jsou různé profily pro OS Windows, Mac a Linux. 
 
MasterKeys S PBT a MasterKeys L PBT budou k dispozici od konce tohoto měsíce za ceny 99 a 109 eur. 
 
reklama