reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM uvádí zdroje MasterWatt s ventilátory Silencio

20.10.2017, Jan Vítek, aktualita
CM uvádí zdroje MasterWatt s ventilátory Silencio
Cooler Master letos slaví 25 let své existence, což nám nezapomněl připomenout při příležitosti představení nových zdrojů MasterWatt. Jde o napájecí zdroje s efektivitou 80 Plus Bronze vybavené ventilátory Silencio. 
Napájecí zdroje Cooler Master MasterWatt tak nejsou určeny pro zvláště náročné uživatele, neboť efektivita 80 Plus Bronze (85 až 88 % na 230 V) už dnes není nic zvláštního. To by se ale samozřejmě mělo odrazit také v ceně. MasterWatt ale také nabídnou "vylepšený modulární design", prodloužené kabely a také možnost pasivního chlazení. To nastane jako obvykle v tom případě, že odběr bude tak malý, že zdroj nebude potřebovat zapnutý ventilátor pro své chlazení. MasterWatt také můžeme vidět jako následovníky série GM. 
 
 
Co se týče modulárního designu, respektive přesněji částečně modulárního, zde není vidět nic zvláštního. Hodit se budou zapuštěné konektory pro přídavné kabely, díky čemuž se zdroj lépe vejde do stísněných prostor. Co už nevidíme, jsou samotné kabely, jež mají být dle výrobce o 14 procent delší než u předchozí generace GM a výrobce také udává že pro PCIe kabely použil vodiče 16AWG s nižším odporem.
 
 
Pro chlazení se využívají už dobře známé ventilátory Silencio, které Cooler Master využívá i ve svých skříních, přičemž ty mají zůstat v klidu v případě, že zátěž zdroje nepřekročí 15 % jeho maximálního výkonu. To by mělo v případě moderních sestav znamenat, že pokud nebudou výrazně zatíženy (Word, browser, atp.), zdroj by měl pracovat pasivně. 
 
Cooler Master na své nové zdroje MasterWatt poskytuje pětiletou záruku a dodá je v podobě 450, 550, 650 a 750W verzí za 60, 70, 80 a 90 eur. K dispozici budou od konce tohoto měsíce, a zařadí se tak po bok již dlouho prodávaných MasterWatt Lite. 

Zdroj: TZ Cooler Master


reklama