reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Colorful si připravil Micro ATX desku s AMD X570

22.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Colorful si připravil Micro ATX desku s AMD X570
Společnost Colorful se chystá vypustit na trh menší základní desku formátu Micro ATX, která je založena na větší desce X570 Gaming Pro V14. Jedná se o model CVN X570M GAMING Pro, jenž také nese čipovou sadu X570. 
V posledních letech si asijští výrobci hardwarových komponent vymýšlí různé zkratky pro své produktové řady. V tom lepším případě jde například o FTW (For the Win) a pak tu máme třeba Galax a jeho řadu WTF, což ale tentokrát neznamená výraz údivu, nýbrž Work the Frames a nyní tu máme Colorful s jeho řadou CVN. Ta zase znamená Carrier Vessel Nuclear, na což by se jako reakce hodilo právě ono WTF. 
 
 
Tato nukleární deska s celkovým označením CVN X570M GAMING Pro nese aktivně chlazenou čipovou sadu AMD X570, takže je určena především pro výkonné procesory z řady Ryzen 3000, přičemž zákazník se bude muset uskrovnit v podstatě jen s ohledem na nabídku rozšiřujících slotů a to mnohým bude naprosto jedno. 
 
 
Podporováno je tu samozřejmě rozhraní PCI Express 4.0 a dále to vypadá desetifázové napájení. Výrobce dále nabízí rozhraní USB 3.1 Gen 2 s 10Gb/s propustností a dále jednu gigabitovou LAN realizovanou čipem Realtek RTL8111H, 8.1 kanálové audio s neuvedeným převodníkem a kondenzátory od Nichiconu. Myslelo se také na periferie s rozhraním PS/2 a také na možné využití APU, pro něž tu je rozhraní HDMI a DisplayPort. 
 
Evidentně tak nejde o jednu z nejlépe vybavených desek s čipsetem X570, což by se ale také mělo odrazit v ceně. Tu se ale nedozvíme, ale máme tu ostatně už ten problém, že firma Colorful dosud na našem trhu nefiguruje, ale to by se mohlo časem změnit. 
 
Zdroj: Colorful


reklama