reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Computex byl odsunut na září a zkrácen na tři dny

24.3.2020, Jan Vítek, aktualita
Computex byl odsunut na září a zkrácen na tři dny
Nedávno jsme se dozvěděli, že tchaj-wanská vláda zakázala návštěvy cizinců, a to až na naprosté výjimky. To ovšem začalo ohrožovat přípravy veletrhu Computex, a tak nyní přichází to, co vypadalo jako nevyhnutelné. 
Computex 2020 neproběhne ve svém původně stanoveném termínu na začátku června a namísto toho začne na konci září, jak ohlásila společnost TAITRA. Ta totiž musela začít počítat s tím, že na Tchaj-wan nově nemohou přilétat návštěvníci z cizích zemí, a přitom už od dubna se očekávali ti, kteří měli začít s přípravami stánků a celého zázemí pro své firmy. To znamená, že bez jejich práce by Computex musel proběhnout mnohem skromněji.
 
 
TAITRA také dříve oznámila, že o osudu Computexu 2020 se rozhodne nejspíše v dubnu. To nakonec přichází dříve, když ostatně už ani nebylo na co čekat. Nově stanovený termín je 28. až 30. září 2020, čili letošní Computex bude trvat pouze tři dny namísto původně plánovaných pěti. Možná se očekává slabší účast kvůli přetrvávajícím opatřením proti Covid-19 ve světě, či snad kvůli tomu, že některé větší firmy se rozhodnou své novinky prezentovat jinde a jinak. 
 
Termín na konci září by ale mohl přímo kolidovat se záměry firmy AMD představit novou generaci procesorů Ryzen a grafických karet Radeon. To se ostatně očekávalo i od červnového Computexu, ovšem jen v rámci předběžné prezentace bez všech podrobností, jako byl třeba loňský CES v lednu, kde byly už ukázány procesory Ryzen 3000, jež nakonec dorazily až v létě. 
 
Na konci září by ale AMD už mohlo být připraveno ke konečné prezentaci produktů, jež by brzy poté mohly nastoupit na trh, ale to by se nejdříve musela potvrdit informace, že AMD chce své hlavní novinky skutečně začít prodávat od října. 
 
Uvidíme také, zda si velké společnosti připraví náhradní program pro červen, na nějž si i Intel jistě chystal velké novinky. Ale o tom je ještě předčasné mluvit.  


reklama