reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master GS750: dobíjecí stojánek pro sluchátka nejen se zvukovkou

17.7.2019, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master GS750: dobíjecí stojánek pro sluchátka nejen se zvukovkou
Někdo v Cooler Masteru se asi zamyslel a přemítal o tom, co si asi nejčastěji potřebujeme vedle desktopu odložit. Přišel na telefon a sluchátka, přičemž aby to mělo celé smysl, bude to vhodné spojit i s funkcemi navíc. 
Cooler Master tak vypustil do světa produkt GS750, který by si dle jeho představ měl najít místo na našich stolech. Jde jednak o stojan pro odložení sluchátek či headsetu, aby se ten jen neválel po stole a nepřekážel více, než je nutné. 
 
 
Je jasné, že takový stojan musí mít stabilní základnu a když už ji má, tak ta se může také k něčemu využít. Cooler Master tak do ní integroval bezdrátovou nabíječku standardu Qi a dále pak USB hub se dvěma porty verze 3.0 (nebo nejnověji 3.2 Gen 1), externí zvukovku se 7.1 kanály a RGB LED podsvícení. 
 
 
Prostý stojan to tak skutečně není, jako spíše multifunkční zařízení, které může posloužit třeba pro připojení myši, klávesnice, nebo spíše dočasně připojovaných zařízení, jako jsou USB Flash disky. 
 
 
Není pak ani divu, že zařízení GS750 přijde na 70 dolarů, přičemž u nás by to mohlo být cca 1800 Kč. To však není až tak špatné na to, kolik toho toto zařízení zvládne, ale na druhou stranu každý nebude potřebovat externí zvukovku nebo USB hub. 
 
Konstrukce stojanu je hliníková a základna je také z plastu a opatřena gumovými nožkami. Gumou je také pokryt vrchol držáku sluchátek a samotné rameno je posíleno, aby se neohýbalo. Celý stojan má rozměry 160 x 100 x 275 mm. 
 
Nabíječka Qi dokáže dodat až 10 W, přičemž samotná je vybavena řídicí elektronikou zabraňující přehřátí, přebití a také aktivace nabíjení v případě, kdy jsou v dosahu k tomu nevhodné objekty. Vestavěnou zvukovku samozřejmě můžeme využít pro samotný headset a napojit jej přes 3,5mm konektor. Software pak nabízí obvyklá nastavení zvuku včetně virtuálního surroundu. 
 
Podsvícení pak obstará 13 RGB LED umístěných v okrajích základny po celém obvodu. Ty zase bude ovládat pomocí softwaru Portal od Cooler Masteru. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama